Kiskunmajsa

2019.08.08. 14:00

A kilencvenéves majsai Orosz Józsefet köszöntötték

A kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték a napokban Orosz Józsefet.

Tapodi Kálmán

Józsi bácsinak Ábrahám-Fúrús András és Rávai Mónika adta át a város ajándékát

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

A helyi általános iskola vasdiplomás magyar–történelem szakos tanárának Ábrahám-Fúrús András polgármester és Rávai Mónika alpolgármester adta át a város elismerő oklevelét és ajándékát. Orosz József Imre részére üdvözlő sorokat és emléklapot küldött Orbán Viktor miniszterelnök is.

Józsi bácsinak Ábrahám-Fúrús András és Rávai Mónika adta át a város ajándékát
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

Orosz József 1929-ben született Szegeden, diplomáját 1952-ben vehette át a Szegedi Állami Pedagógiai Főiskolán, majd 1951-től 1953-ig a tornyiszentmiklósi általános iskolában tanított. Kiskunmajsán 1954-ben kezdett el tanítani az általános iskolában magyart és történelmet, egészen 1989-es nyugdíjazásáig. Nyugdíjazását követően még tíz évig helyettesítő tanárként oktatott az ifjúsági tagozaton.

A népszerű pedagógus két éve átvehette a Kiskunmajsa Közszolgálatáért elismerést a városi ünnepnapok idején. „Ha valakiről azt mondják, hogy nagy formátumú tanár, aki élethivatásának tekintette a tanári pályát, akkor Orosz tanár úrról, Józsi bácsiról mindez elmondható. Mindig kivételes türelemmel, szerető szívvel és empátiával fordult tanítványai felé. Nagy élvezettel, és sokszor humorral vezette be a diákjait a magyar nyelv, az irodalom és a történelem rejtelmeibe” – írták róla a kitüntetésre ajánlói.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában