útfelújítás

2019.07.27. 14:29

Teljes hosszában felújítják a szanki főutcát

Megkezdődött a község főutcájának felújítása. A Béke utca teljes hosszában új burkolat kerül az útra és a munkálatok idejére 30 km/órás sebességkorlátozást vezettek be az útszakaszon, amit csak egy sávban lehet használni ezekben a napokban. A munkákkal várhatóan jövő hét közepére végeznek, ezért a községvezetés a lakosság türelmét kérte.

Tapodi Kálmán

A főutca a felújítás alatt egy sávon járható csak

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

Mint azt megtudtuk: a kikátyúzott utat egy emulziós réteggel légmentesen lezárják, hogy a csapadék – például a hó vagy a jég –, ne kezdhesse ki újra a felületet. A közútkezelő szakemberei a védőréteg lefektetését követően zúzott kővel terítik az utat, amit hengerelnek is. Az útfelújítási technológia révén akár egy évtizedre is megelőzhető az állagromlás az útszakaszon.

A főutca a felújítás alatt egy sávon járható csak
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

A sebességkorlátozás a munkagépek levonulása után is érvényben marad még néhány hétig a Béke utcában. Az esetleges kőfelverődések elkerülése miatt is érdemes betartani az ideiglenes közlekedési szabályt, aminek bevezetését azzal is indokolják, hogy az útfelület így egyenletesebb maradhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában