Lucát már a látogatók is megtekinthetik

2019.07.31. 12:23

Láma született a Kecskeméti Vadaskertben

Újabb kisállattal bővült a vadaskert. Megszületett az idei, várva várt második lámacsikó, akit már a látogatók is megtekinthetnek a kifutóban.

Sebestyén Hajnalka

A kis lámakanca a Luca nevet kapta

Zomboryné Polyák Irén, a létesítmény igazgatóhelyettese elmondta: tavasszal jött világra Vattacukor, a hófehér lámakanca, aki most apai ágon féltestvérrel büszkélkedhet. A most született kis láma és az anyja is jól van, mindketten egészségesek. A teljes lámacsapat féltve vigyázza a legifjabb családtagot.

A kis lámakanca a Luca nevet kapta az egyik táborozó kislány után. A gondozók érdeklődve figyelték, ki veszi észre a táborozók közül először az új jövevényt. Luca volt a legügyesebb, így ígéretet kapott arra, hogyha nőstény a kisláma, akkor a Luca nevet kapja.

A kis lámakanca a Luca nevet kapta

Szombaton újabb különleges eseményre invitálják a látogatókat. Miután 18 órakor bezár a létesítmény, 18.45-kor újra kitárulnak a kapuk. Állatkerti nyári esték sorozat keretében – fáklyafényes hangulatvilágítás mellett – 22.30-ig látványetetések és állatbemutatók színesítik az ott töltött órákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában