fejlesztés

2019.07.09. 14:21

Közbringa útvonalat alakítanak ki Kecskeméten

A városközpontban megforduló olvasóink közül bizonyára sokan feltették maguknak és talán másoknak is a kérdést, hogy mit keres a Rákóczi útról a főtérre átvezető zebra szélességének mértani közepén egy jelzőtábla oszlopa. Néhány napig ékesítette egy elsőbbségadás kötelező tábla, de már ismét anélkül áll.

Horváth Péter

A most még magányos oszlopra hamarosan tábla kerül, és az útburkolati jeleket is átfestik

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Az önkormányzattól az oszlop funkciójáról érdeklődtünk. Takács Valentina kommunikációs vezető kérdésünkre elmondta, hogy a városban kialakítás alatt áll a Közbringa útvonal, ami a Katona József Parkban található Szoborsétánytól a Vasútpark – Rákóczi út – főtér – Petőfi Sándor utca – Dózsa György út – Izsáki út – Olimpia utca útvonalon halad majd a Csabay Géza körútig, egészen a kecskeméti fürdőhöz. A 97 millió forintos beruházás célja a kerékpáros-forgalom fejlesztése, biztonságossá tétele, s ezeken keresztül a kerékpározás iránti kedv növelése.

A most még magányos oszlopra hamarosan tábla kerül, és az útburkolati jeleket is átfestik
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Az útvonalat burkolatjel-felfestéssel, az úttestet több helyen kerékpáros-átvezetéssel, a jelzőlámpákat pedig kiegészítő jelzésekkel látják el, és a számos ponton kritikus állapotú aszfaltfelületet felújítják, ahol szükséges, szélesítik. A Rákóczi út kopasz oszlopa is a készülő kerékpárút része, melyet középről hamarosan áthelyeznek a gyalogátkelő szélére és véglegesen felkerül rá az elsőbbségadás kötelező tábla. Az arra kerekezőket figyelmezteti majd, hogy a jelzőlámpák kikapcsolása esetén adják meg az elsőbbséget az autósoknak. Emellett az úttest sárga kerékpáros felfestést kap, és a gyalogátkelő festését is keskenyebbre veszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában