elismerés

2019.06.28. 13:17

Vastaps köszöntötte a bátor bajai búvárokat

Elismeréseket vettek át csütörtökön a képviselő-testületi ülés előtt a Havária Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület tagjai.

Kubatovics Tamás

Balról: Gábor Márk Zsolt, Gyulánszky Milán, Szathmári Zsolt, Ossó János és Kovács Gábor

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Kubatovics Tamás

A Hableány katasztrófa kapcsán széleskörűen, országosan ismertté vált búvárok álltak a városatyák elé, és fogadták a köszönet és az elismerés hivatalos és nem hivatalos gesztusait. Utóbbiakat az ünnepi események kezdete előtt, hiszen a városatyák ülésére érkezők szinte kézről kézre adták az emberfeletti teljesítményt mutató búvárokat. A testület gyakorlata szerint a havi rendes ülést megelőzőn szokták méltatni a kiemelkedőt produkáló bajaiakat.

– Sajnálatos esemény kapcsán kerültek előtérbe, talán azt is mondhatom, hogy a világ szeme elé az általuk képviselt szaktudás, bátorság és helytállás révén. Azt is mondhatnám, hogy hősök, de azt kérték, ne így említsük őket. Emberi hozzáállásuk, szakmai tudásuk mellé kiemelkedő tulajdonságként a szerénység társul – fogalmazott Fercsák Róbert polgármester az utóbbi hetekben az érdeklődés középpontjába került bajai szakembereket köszöntve.

Baja város nevében mondott köszönetet a városvezetés a katasztrófavédelmi kirendeltséget vezető Ossó János tűzoltó ezredesnek, aki több évtizedes szakmai kapcsolatuk alapján háttérmunkával segítette a helyszínen az egyesület tagjait. Mellette Szathmári Zsolt alapító elnök, a civilben tűzoltó Gyulánszky Milán, Kovács Gábor, valamint Gábor Márk Zsolt vehetett át elismerést.

– Számunkra a legnagyobb elismerés és dicséret az, ha azok ismerik a munkánkat, akikkel együtt élünk – mondta Szathmári Zsolt megköszönve az elismerést és a támogatást. Szavait és teljesítményüket tapssal is elismerték a városháza dísztermében megjelentek.

Balról: Gábor Márk Zsolt, Gyulánszky Milán, Szathmári Zsolt, Ossó János és Kovács Gábor
Fotó: Kubatovics Tamás / Petőfi Népe

Belügyminiszteri elismerés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a hajókatasztrófa kapcsán a belügyminiszter a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel Arany Fokozatát adományozta Szathmári Zsoltnak. Gyulánszky Milán és Kovács Gábor kiemelkedő helytállásuk, bátor magatartásuk elismeréséül a Bátorságért Érdemjelet vették át a tárca vezetőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában