Kecskemét

2019.06.04. 16:44

Tavaszi szél vizet áraszt – több százan énekelték a népdalt (videó, galéria)

Ismét együtt énekelték a kecskeméti, nagyváradi és sepsiszentgyörgyi diákok a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt a nemzeti összetartozás napján tartott rendezvényen, a Rákóczi iskolában.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

A kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában immár negyedik éve különleges módon, egy határokon átívelő közös énekléssel adnak valódi tartalmat a nemzeti összetartozás napi megemlékezésnek. Pirosba, fehérbe vagy zöldbe öltözve idén is levonult az egész iskola, közel 600 diák a sportcsarnokba, ahol skype segítségével “élőben kapcsolták” kivetítőkön a nagyváradi Szacsvay Imre és a sepsiszentgyörgyi Nicolae Colan Általános Iskolát (a nagyváradiak minden eddigi közös éneklésben részt vettek, a sepsiszentgyörgyiek viszont most először).

A több száz diák és a pedagógusok együtt énekelték el a Himnuszt, a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt és a Székely himnuszt. A kecskeméti és az erdélyi gyerekek heves integetéssel köszöntek egymásnak.

Borsos Andrea, az iskola pedagógusa, az esemény szervezője elmondta: fontosnak tartják, hogy a tanulók itthon és a határon túl is ismerjék a magyar történelmet, és együtt emlékezzenek, lelkileg kicsit együtt legyenek ezen a napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában