Kecskemét

2019.06.08. 10:08

Rajzpályázatokon remekeltek a diákok

Újabb nemzet­közi sikereket könyvelhettek el a Szent Imre Katolikus Általános Iskola grafikaszakkörösei. Csúzdi Szabó Erika művész-­tanár tehetséges növendékei három nemzetközi rajzpályázaton értek el kimagasló eredményt.

Sebestyén Hajnalka

Szabó Csongor Péter, Hegedűs Regina, Rittgasser Anna, Bakó Réka, Tóth Levente és Siklós Réka

Forrás: Petőfi Népe

A 31. Török Nemzetközi Rajzpályázaton Siklós Réka, Tóth Levente és Hegedűs Regina ezüst minősítést szerzett. A Mizyal Gallery által szervezett verseny nagy tradíciókra tekint vissza, ezúttal 25 ország több mint ötezer diákjának pályamunkáit értékelte a zsűri.

A 3. osztályos Siklós Réka órai munka keretében készítette a rajzot, és nagyon szeret kísérletezgetni a különböző technikákkal. Az 5. osztályos Tóth Levente elárulta: azért szeret alkotni, mert általa bármilyen világot megteremthet. A 6. osztályos Hegedűs Regina szintén imád alkotni, vallja, olyankor teljesen kibontakozhat, csak arra koncentrálhat. Mondhatni, megáll számára az idő.

A 37. Makedón Nemzetköz Rajzpályázaton Rittgasser Anna arany minősítést érdemelt ki munkájával, míg Bakó Rékát egyéni alkotás kategóriában díjazták. A St. Cyril and Methodius Studio rajzpályázatára 35 ország 337 intézményéből 15.771 alkotás érkezett be. A versenyen Magyarországot két iskola képviselte, 80 alkotással.

A 4. osztályos Rittgasser Anna kedvenc technikája az anilines réteges festés. Hasonlóan az 5. osztályos Bakó Rékához, ő is grafikai szakkörön kamatoztatja tudását. Mindkét diáklány alkotásaival már több nemzetközi sikert is elért.

Szabó Csongor Péter, Hegedűs Regina, Rittgasser Anna, Bakó Réka, Tóth Levente és Siklós Réka
Fotó: Petőfi Népe

A 14. Fehérorosz Nemzetközi Rajzpályázaton éremmel díjazták Szabó Csongor Péter alkotását. A Minszkben megszervezett versenyre idén 34 országból 10.107 alkotást küldtek be, melyből 227 pályamunka kapott érmet. Magyarországra négy érem jutott. A 4. osztályos Szabó Csongor kedvenc témája a természet és a környezet­vé­delem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában