videó

2019.06.02. 11:30

Megyei polgárőrnapot tartottak Soltvadkerten

Verőfényes napsütésben tartották meg szombaton a XVIII. Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Napot Soltvadkerten, a Vadkerti-tó Kemping területén. A Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, Soltvadkert Város Önkormányzata és a Soltvadkert Város Polgárőr Egyesülete által megrendezett esemény iránt hatalmas volt az érdeklődés, a megye több mint 1300 polgárőre vett részt rajta.

Horváth Péter

A himnusz közös eléneklése után dr. Fekecs Dénes, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke és a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke köszöntötte polgárőr társait és a vendégeket, majd megnyitotta a rendezvényt. Fekecs Dénes köszönetet mondott a szervezőknek és a városvezetésnek a kiváló lebonyolításért.

Lehoczki Ferenc, Soltvadkert polgármestere az idén 643. születésnapját ünneplő város nevében üdvözölte a vendégeket.

A polgármesteri köszöntő után Dávid Károly dandártábornok, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya üdvözölte a polgárőröket. Elmondta, hogy a 2018-as esztendő rendkívül nehéz, de sikeres volt a rendőrség életében, mely során nagymértékben támaszkodhattak a megyei polgárőrök jelentős és megszokott támogatására. Hangsúlyozta, hogy a megye közbiztonsága változatlanul kiegyensúlyozott, kritikus térségek, települések nincsenek. A megyében több mint 18 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma, melynek jelentős hányadát a lopások 21 százalékos csökkenése tette ki, de több kritikus bűncselekmény szempontjából is csökkenés tapasztalható. Az elmúlt évben több mint 480 rendezvény közös biztosításában vettek részt a polgárőrök megyeszerte. A főkapitány hibátlannak értékelte azt a munkát, melyet a polgárőrök a közös biztosítások során nyújtottak, beleértve a határvédelmi feladatokat is.

– A megyében a települések közrendjének és a magas számú rendezvények biztosításában nyújtott teljesítményükkel jelentős mértékben hozzájárultak az egyébként rendőri szempontból is kiemelt jelentőségű feladatok végrehajtásához – mondta Dávid Károly és megköszönte a polgárőrök önzetlen szolgálatát.

Dr. Kerényi János országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, hogy a megye minden jelentősebb városa rendőrkapitányának jelenléte bizonyítja, hogy nagy az összhang a szervezetek közt és nincs mitől félniük a megye lakosainak.

Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke meglepetést jelentett be. Németországban, a Fekete-erdei testvérmegyétől kaptak egy gulyáságyút, melyet átadott a polgárőrség részére.

A köszöntők után Fekecs Dénes, Dávid Károly és Lehoczki Ferenc átadta az Országos Polgárőr Szövetség érdemkeresztjeit, valamint a megyei szövetség és a BKMRFK elismeréseit a megye polgárőreinek.

A nap további részében férfi és női szkanderverseny, horgászverseny, főzőverseny, kötélhúzó verseny és számos színpadi produkció színesítette a programok sorát és hadrendbe állították az új gulyáságyút. Szabó István, a Kunbaracsi Polgárőr Egyesület elnöke két gulyáságyún összesen 800 adag gombás vaddisznógulyást, marhagulyást, babgulyást és ürühúsos palóclevest készített az éhes polgárőröknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában