hirdetés

2019.06.06. 15:39

Ingatlanpiaci összefoglaló: Tényleg olcsóbb Kecskeméten lakást venni?

baon.hu

Van, aki emlékszik azokra az időkre, amikor még féláron lehetett lakásokat venni a fővárosban, manapság azonban annyi pénzért már csak Kecskeméten találni ingatlanokat. Tényleg ennyire drasztikus a helyzet? Lassan egy ingatlanközvetítő többet kereshet, mint egy diplomás ember? Habár ez utóbbi csak egy elméleti felvetés, az ingatlanpiacról annál konkrétabb adatokkal szolgálhatunk a Flatfy csapatának köszönhetően. Keresőoptimalizált rendszerüknek hála sosem volt még ilyen gyors és könnyű az ingatlanbörze. Kiadó lakásoktól és szobáktól kezdve eladó ingatlanokon át még sok minden másra is leszűkíthető általuk a keresés, hiszen a helyi hirdetéseket egy helyre gyűjti, összevonja a többször felbukkanó ajánlatokat, és ellenőrzi a hirdetések minőségét is. Tehát egy időtakarékos, megbízható megoldás azoknak, akik álmaik otthonát keresik.

Sokan szeretnek fővárosi ingatlanokba befektetni, de az árak emelkedésével a profitálás is egyre nehezebbé vált, így a szemfülesebbek már vidéki nagyvárosok felé kacsintgatnak. Vegyük például Kecskemétet, ahol egy kétszobás lakás ára már szó szerint a fele (25,5 millió Forint) egy hasonló paraméterű budapesti ingatlannak (52 millió Ft), ahogy ezt az alábbi ábra is jól láthatóan szemlélteti. Ráadásul alig van különbség egy átlag egyszobás illetve kétszobás lakás árában, így majdnem ugyanannyi pénzért egy egész szobányi pluszterület érhető el a Kecskeméten szerencsét próbálóknak.
Hasonlóan jó lehetőség lehet Debrecenben és Győrben befektetni, ám míg Győrben csak 24,9 millió Forint egy kétszobás lakás átlagára, úgy Debrecenben még az egyszobás ingatlanért is többet – 25,7 millió Forintot – kell fizetni, mint Kecskeméten egy kétszobásért. Ár-érték arányban tehát elmondható, hogy Kecskemét egy igen kedvező befektetés lehet az ingatlanpiac szerelmeseinek.
Természetesen nem elég tisztában lenni az átlagárakkal, ha az ember nem találja a megfelelő hirdetést. Szerencsére a Flatfy több mint 30 országban elérhető szolgáltató, ami naponta 75 000 hirdetést dolgoz fel, ebből csak Kecskeméten több mint 5600 eredményt állít a keresők rendelkezésére, ami tovább szűkíthető a szobák száma, az ár, a terület, és elhelyezkedés szempontjából. Nincs több végtelen számú megnyitott lap a keresőben, hiszen minden elérhető egy helyen, és kényelmesen összehasonlíthatók a találatok is.

Örökzöld kérdésnek számít a Mikor éri meg lakást venni? téma. Az elmúlt évek tendenciái és naprakész felmérések alapján várhatóan továbbra is növekedni fognak az ingatlanárak, tehát sosem késő befektetni. Sokan talán felháborítónak tartják a jelenlegi átlagárakat, azonban érdemes a környező országokra is kitekinteni. Párizsban például egy harminc négyzetméteres lakás ára több mint 90 millió Forintnál kezdődik. Így hát, ha befektetni kíván, érdemes előbb a hazai nagyvárosok kínálatában nézelődni, és ott szerencsét próbálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában