KEREKEGYHÁZA

2019.06.01. 11:30

Babákat köszöntöttek és játszóteret avattak Kerekegyházán

Gyermekzsivajtól volt hangos pénteken a kerekegyházi a Katona József Művelődési Ház, a 2018-ban született gyermekeket és szüleiket dr. Kelemen Márk polgármester köszöntötte.

Gulyás Sándor

Mára már hagyománnyá vált Kerekegyházán, hogy gyermeknap alkalmából ünnepélyes keretek között köszönti, fogadja polgárává a város önkormányzata az elmúlt év szülötteit. Az idei esztendőben 63 ifjú polgárt ünnepelt a város.

– Gyermekünk, amikor megszületik, csodálattal, örömmel fordulunk felé, tanítgatjuk, szeretjük, ahogy felcseperedik látjuk azonban azt is, hogy neki küldetése lesz az életben. A gyermekeknek két dolgot kell adnunk, gyökereket és szárnyakat. Gyökerek arra szolgának, hogy tartást adjanak, illetve tudják, hova tartoznak, a szárnyak pedig annak lehetőségét, hogy új utakat tudjanak bejárni – hívta fel a figyelmet köszöntőjében a szülői küldetés, felelősség fontosságára Goethe sorait idézve dr. Kelemen Márk polgármester, majd hozzátette: Az önkormányzat részéről mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Kerekegyházára született gyermekek jól érezzék magukat. Megfelelő körülmények között nőjenek fel, járjanak bölcsődébe, óvodába, iskolába, szép új játszótereket, sportlétesítményeket használjanak. Ennek jegyében számos fejlesztés valósult meg és valósul meg a jövőben a településen.

A program zárásaként a szülőknek és gyermekeiknek virággal, emléklappal és egy labdával kedveskedett a városvezető. A rendezvényt a kerekegyházi Bóbita óvoda Szivárvány csoportjának műsora színesítette. A babaköszöntőt követően adták át a művelődési ház mögötti téren kialakított új korszerű játszóteret.

– Az idei évben önkormányzatunk saját forrásból közel tizenkilenc millió forintot költött játszótérépítésre, fejlesztésre. A most átadott létesítményben tíz eszköz – négytornyú játszóvár, fészekhinta, libikóka, kötélpiramis, lengőhinta, drótkötélpálya, egyszemélyes rugós játék, kétszemélyes rugós játék, homokozó – található. A beruházással párhuzamosan a Tavasz utcai játszótér bővítése is befejeződött, a környezet rendezése, a parkosítás mindkét helyen folyamatban van – tette hozzá dr. Kelemen Márk polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában