Baja

2019.06.11. 17:30

A zaklatások áldozatainak segít a Bajai Ifjúsági Fórum

Egy olyan központ jött létre Bajai Ifjúsági Fórum név alatt, ahol az iskolai és munkahelyi, valamint az internetes zaklatások áldozatainak kívánnak megfelelő segítséget nyújtani. Ezen a téren az első ilyen szerveződés a Hal Melinda pszichológus nevéhez kötődő kezdeményezés.

Kubatovics Tamás

Hal Melinda pszichológus nevéhez kötődik a kezdeményezés

Forrás: Petőfi Népe

Az iskolai és az internetes zaklatás egyre több tinédzsert érint Magyarországon is. A szakemberek szerint hazánkban minden második fiatal valamilyen módon érintett zaklatás ügyben, gyakran maga az áldozat sincs tisztában azzal, hogy valójában zaklatás elszenvedője. Fontos, hogy a fiatalok kellő tájékoztatásban és támogatásban részesüljenek, hiszen a kutatások azt igazolják, hogy kellő edukációval és prevencióval az esetek döntő többsége elkerülhető lenne. A Bajai Ifjúsági Fórum arra szakosodott, hogy az iskolai, munkahelyi zaklatás áldozatainak segítsen a traumák feldolgozásában, illetve felkészítse őket a hasonló helyzetek későbbi elkerülésére. Tematikus programokkal és előadás-sorozatokkal várja a központba látogató fiatalokat és családjaikat.

Hal Melinda pszichológus nevéhez kötődik a kezdeményezés
Fotó: Petőfi Népe

A fórum egyben, önmeghatározása szerint, egy digitális közösségi tér, kortárs segítő szolgálat, mentálhigiénés szolgáltatás és felzárkóztató, tehetséggondozó programok gyűjteménye. Reményeik szerint a sport, művészeti tevékenységek és a tudományos kutatások irányában érdeklődők is megtalálják helyüket közöttük, segítve ezzel későbbi karrierjüket. Eszerint a zaklatási ügyek elleni fellépésük mellett a fórum egy technológiai tudástér, kutatóközpont és mentálhigiénés szolgáltatás egyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában