videó+galéria

2019.06.30. 16:41

A vízsugár volt a fénypont az orgoványi tűzoltó családi napon

Családi napot tartottak az orgoványi önkéntes tűzoltók szombaton.

Horváth Péter

Négy éve csapatépítésnek indult, ma már nem csak a családtagokat vonzó családi nappá nőtte ki magát az Orgoványi Önkéntes Tűzoltó Egyesület hagyománnyá lett családi rendezvénye, melyet minden év júniusának utolsó szombatján rendeznek meg a helyi piactéren. Az idei, szintén szombaton megrendezett esemény a baráti beszélgetésekről, a közös sütögetésről és a lazulásról szólt.

A rendezvény jó lehetőséget nyújtott arra, hogy a meghívott orgoványiak ne csak a bajban, hanem a vidámságban is találkozhassanak a biztonságukat éjjel-nappal őrző önkéntes lánglovagokkal. Szabó Zsolt, az önkéntesek parancsnoka elmondta, hogy mivel az orgoványi tűzoltók minden nap ellátják a szolgálatot, így azt az időt szükségszerűen elvonják családjuktól, de a rendezvényen közösen tölthetnek együtt egy vidám napot azokkal, akik a legfontosabbak számukra. Míg a férfiak tárcsán sütötték a finom húst, addig a tűzoltófeleségek a házi süteményekről gondoskodtak, közben pedig légcsúszda és számos egyéb játékos program szolgálta a gyerekek szórakozását. A családi nap fénypontját a vízágyúzás jelentette, amikor az egyesület Tatra vízszállítójának gyomrából 8 köbméter vízzel locsolták meg azokat, akik a vízsugár alá mertek állni. Mivel az eseményre az égiek is rámosolyogtak, a hét ágra sütő Nap hamarosan megszárította az elázott családtagokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában