kunszentmiklós

2019.05.17. 14:00

Modern sportpályát vehettek birtokba

Műfüves, árnyékolóval ellátott multifunkciós gyermeksportpályával gyarapodott a kunszentmiklósi Varga Domokos ÁMK Napköziotthonos Óvoda Pöttöm Park Óvoda épülete. A mini sportlétesítményt a napokban vehették birtokba a gyermekek.

Gulyás Sándor

A nemzeti színű szalagot Lesi Árpád, dr. Molnár Andrea és dr. Salacz László vágta át az óvodások segítségével

Forrás: Márta Fotó

Az óvoda épülete az elmúlt évben újult meg. A mintegy 140 millió forintos beruházásnak köszönhetően az intézmény két csoportszobával bővült, megépültek a minden igényt kielégítő kiszolgálóhelyiségek, valamint az eszközpark is megújult. Az óvoda mellett egy multifunkciós sportpálya is helyet kapott.

– Az acél vázkeretes, UV-sugárzástól védő árnyékolóval ellátott, minden oldalról hálóval körbevett szabadtéri létesítmény a helyi önkormányzat, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány, egy vállalkozás összefogásával, valamint a társaságiadó-törvény által lehetővé tett sporttámogatásoknak köszönhetően épült meg – mondta el lapunk érdeklődésére Tóth Gyuláné, a Varga Domokos Általános Művelődési Központ igazgatója.

Az átadóünnepség vendégeit Lesi Árpád, Kunszentmiklós polgármestere köszöntötte, dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke a gyermekkori sportolás jelentőségéről beszélt. A megnyitószavak után az óvodásoké lett a főszerep, a Nyuszika, majd a Napocska és Halacska csoport kis óvodásai adták elő műsorukat. A mini sportlétesítményt dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője, Lesi Árpád és dr. Molnár Andrea adta át az intézmény kicsiny lakóinak.

A nemzeti színű szalagot Lesi Árpád, dr. Molnár Andrea és dr. Salacz László vágta át az óvodások segítségével
Fotó: Márta Fotó

– Az új ovisport multifunkcionális pálya az intézmény mintegy háromszáz növendékének biztosít lehetőséget a rendszeres testmozgásra, esélyt teremt arra, hogy az általános mozgáskultúra fejlesztése mellett a gyermekek megismerjék és megszeressék a sportágakat, többek között a labdarúgást, a kézilabdát, a teniszt, a tollaslabdát és a kosárlabdát. A mozgás, a sport ugyanis kiemelt szerepet tölt be a gyermekek fejlődésében, elősegíti gondolkodásuk, valamint motoros képességeik fejlődését is – tette hozzá Tóth Gyuláné.

Az önkormányzat egy másik, kézilabdázásra, futballozásra, kosárlabdázásra, röplabdázásra és teniszezésre, lábteniszre, tollaslabdázásra, eséstanoktatásra, valamint ügyességi játékok gyakorlására alkalmas műfüves ovisportpálya megvalósítására is benyújtotta pályázatát. A létesítmény a Tasskertesi Óvoda területén kapna helyet.

Nagy lépés kis cipőben

Az országban ez idáig több mint háromszáz jogi oltalommal rendelkező multifunkcionális ovisportpálya épült. A pályához egy képzés is tartozik, melynek keretében a pedagógusok elsajátítják az alapítvány nevével fémjelzett sportágspecifikus testnevelés alapjait. A hazai szakemberek által kidolgozott, a Magyar Röplabda Szövetség és a Magyar Kézilabda Szövetség által is támogatott program a közösségi oktatás legalsóbb szintjén, az óvodákban teszi lehetővé, hogy a labda-, mozgás- és sportkultúra-fejlesztés, az utánpótlás-nevelés intézményeinek bevonásával, ellenőrzött, illetve szakmailag helyes keretek közt legyen végezhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában