Kiskunmajsa

2019.05.21. 10:13

Megkezdődött a bicikliút építése a majsai Fő utcán

Megkezdődött annak a belterületi kerékpárútnak az építése, amely a település déli kapujától egészen a városközpontig halad a Fő utcán.

PN

A közel 1,5 kilométeres útszakasz nyomvonalának kijelölése előtt több egyeztető fórumot is tartottak, ahol a lakosság és az érintett területeken lévő vállalkozások véleményét is megismerhette a városvezetés. Az engedélyes tervek birtokában nemrégiben megkezdődtek a földmunkák a Szegedre vezető út mentén. A beruházás mintegy száz­millió forintba kerül.

A Fő utcán a Hídsor és a Szent Imre utca között, a Félegyházi úton pedig a Deák Ferenc utca és a Csontos Károly utca között létesül majd új kerékpárút. Egyes szakaszokon pedig a gyalogosforgalmat is biztosító járdával együtt épül a bringaút. A Tisza utca és a Szegfű utca között, valamint a Liliom utca és a Hídsor között a járdától külön vezet majd a kerékpárosok közlekedését biztonságosabbá tevő aszfaltcsík. A Félegyházi úton, a már meglévő kerékpárút folytatásaként, továbbra is a páratlan oldalon halad majd a kerékpárút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában