Kecskemét

2019.05.30. 07:20

Jól ismerik a diákok a helyesírás szabályait

Több mint 160 tehetséges diák vett részt a Magyar Ilona Általános Iskola által szervezett helyesírási és nyelvhelyességi versenyen. A legjobbak a napokban vehették át jutalmukat. A megméretésen a 3-8. évfolyamos diákok mérték össze tudásukat, elsősorban kecskeméti iskolákat képviselve, illetve néhányan Lajosmizséről érkeztek.

Sebestyén Hajnalka

A legjobb helyesíró diákok a díjkiosztón

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A harmadik évfolyamon Varga Eszter (Corvin Mátyás) győzött, a második helyezést megosztva kapta Berbekár Johanna (Szent Imre) és Ecsédi Zsófia (Corvin Mátyás), harmadik lett Bánhegyi Barnabás (Arany).

A negyedikeseknél a legügyesebb Bánhegyi András (Arany) volt, a második helyezést megosztva szerezte meg Barina Lilla (Vásárhelyi) és Huber Zsófia (Refi), a harmadik pedig Takács Hanna lett (Corvin Mátyás).

Az ötödikes évfolyamon a legjobbnak Kárpáti Gergely (Corvin Mátyás) bizonyult, a sorban őt követte Zsámbóki Panna (Kodály), majd Szenczy Dorottya (Arany).

A hatodikosoknál első helyen végzett Batmyagmar Namun (Corvin Mátyás), másodikon Rónay Csanád (Fekete István iskola, Lajosmizse), harmadikon Szűcs Doren (Vásárhelyi).

A hetedikes évfolyamon Nyiri Kata Luca (Bányai) lett az első, második helyen végzett Talmácsi Janka (Refi), harmadikon pedig Oravecz Kata (Corvin Mátyás).

A nyolcadikosoknál Jesze­női Sára (Refi) győzött, második lett Brückner Virág (Zrínyi), harmadik pedig Bóta Dóra (Fekete István iskola, Lajosmizse).

A legjobb helyesíró diákok a díjkiosztón
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában