Kalocsa

2019.05.08. 17:30

Idén is neves előadókkal várja a látogatókat a Kék Madár fesztivál

Az utolsó egyeztetésen is túl van a Kék Madár Fesztivál stábja, végleges a program és az összes helyszín, jelentette be a hétfői megbeszélés után Lakatos György főszervező.

Gábor János

Lakatos György akkor nyugodt, ha mindent egyeztettek már

Forrás: Petőfi Népe

A fagottművész tőle szokatlan módon a műsorvezetői szerepet is betölti a rendezvényen, mivel Bayer Ilona egy családi esemény miatt idén nem tudta vállalni a feladatot. Már az első nap programja is erős: Győrfi András festőművész kiállítását az UniCum Laude Énekegyüttes kíséri, aztán a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Viktor Kórus előadásában jön Liszt Ferenc Szent Erzsébet legendája című oratóriuma, és este Szakcsi Lakatos Béla koncertje.

– A Szent Erzsébet legendája nem kérdés: fantasztikus darab, és Liszt kalocsai kötődése ellenére szerintem még nem is játszottunk tőle a fesztiválon. Bélát pedig évek óta szeretném újra elhívni. Idén megkerestem és első szóra igent mondott – árulta el a fő szervező. – Emlékszem, amikor legutóbb itt volt, hatalmas tömeget vonzott a zeneiskola udvarára. Remélem, idén is sokan eljönnek rá, mert tényleg világklasszis zongoraművész.

A szombati nap a színházé: a gyerekeknek a Farkasbarkas és Rókakoma című előadást hozza el a Kabóca Bábszínház, majd este, a felnőttprogramon a FAQ Színház különleges monodrámája jön. A Krapek mindössze kétszemélyes darab, J. D. Salinger Zabhegyezője nyomán készült. Az előadást Lakatos György elég extrémnek nevezte, de örömmel vállalta be, mert úgy látja, hogy a kalocsai közönség vevő a merészebb darabokra.

Lakatos György akkor nyugodt, ha mindent egyeztettek már
Fotó: Petőfi Népe

Vasárnap a Los Andinos együttes dél-amerikai folklórzenei műsorát lehet megnézni, kora este pedig a Mendelssohn Kamarazenekar hangversenyét, amelyen a Bartók–Pásztory-­díjas Kováts Péter vezényel és Lakatos György játszik fagotton. Wolf Katiék programzáró koncertjét szintén érdemes kiemelni: az énekesnő a zenekar tagjai mellett az édesapjával áll színpadra.

A XXVII. Kék Madár Fesztivál június 7–9-ig tart, állandó kísérőprogramja a kézműves mesterek vására a sétálóutcában. A bevételt – mint mindig – maradandóan vagy tartósan sérült gyermekeket nevelő családok között osztják szét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában