Kecskemét

2019.05.23. 14:00

Hatezer diák járt eddig a kecskeméti csodák palotájában

Tavaly decemberben nyitották meg a volt zsinagógában kialakított természettudományos élményközpontot, amelyet azóta több mint hatezer tanuló látogatott meg.

Hraskó István

Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert és a meghívást elfogadó önkormányzati képviselőket kalauzolta végig a termeken Szabics István, a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat elnöke. A TIT az önkormányzattal közösen nyújtott be pályázatot és nyert a projektre közel félmilliárd forintot.

Szabics Istvántól megtudtuk: az elmúlt négy hónapban – ha kis csúszással is – megérkeztek a közbeszerzési eljárás során vásárolt eszközök. A földszinten található GeoDome segítségével a Földről, a Napról és a csillagokról tudhatnak meg sok érdekességet a diákok, további csillagászati ismeretekre pedig az emeleti miniplanetáriumban tehetnek szert. De van autóvezetés/repülés szimulátor is, a minket körülvevő természeti környezetről és állatvilágról pedig ötletes társasjátékokkal tanulhatnak a gyerekek.

A hangsúly mindenhol az élményközpontú oktatáson van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában