Jánoshalma

2019.05.03. 11:30

Futással avatták fel a gyerekek a megújult jánoshalmi játszóteret

Közel félmilliárd forintot költhetnek a jánoshalmi járáshoz tartozó települések közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére, közösségi programok szervezésére – hangzott el Jánoshalmán a város központjában átadott kibővített játszótér átadásán, ahol a gyerekek játszótéravató futással vették birtokba a megújult szabadidőparkot.

Pozsgai Ákos

Czeller Zoltán polgármester az ünnepélyes avatáson elmondta, hogy a járás települései közül Borota, Kéleshalom, Rém, Mélykút, valamint Kunfehértó és Hajós pályázott közösen az elnyerhető támogatásra. A jánoshalmi játszótér-átadással egy időben az érintett többi településen is szerveztek közösségi programokat.

Az elnyert közel félmilliárdos összeget falunapok, sport és szabadidős közösségi programok szervezésére, valamint közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére költhetik az önkormányzatok. A pályázati program két éven át tart, a mostani játszótéravató volt a nyitó esemény.

– A cél, a fiatalok helyben tartása, visszacsábítása a kis településekre, hogy helyben is ugyanolyan színvonalas eszközöket, szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket tudjanak biztosítani az önkormányzatok a számukra, mint a nagyobb városokban – mutatott rá a polgármester.

A jánoshalmi rendezvényen a gyerekek játszótéravató futással maguk avatták fel az új kibővített játszóteret, ahol a város apraja nagyja együtt állt rajthoz. Az eseményen a borongós időjárás ellenére sokan vettek részt, a gyerekek örömmel vették birtokba a legújabb játszótéri eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában