Kecskemét

2019.05.02. 17:43

Farkas Gábor lesz Kecskemét idei díszpolgára

A kecskeméti képviselő-­testület a legutóbbi ülésén díjak, kitüntetések adományozásáról döntött.

Hraskó István

Kecskemét Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz a közgyűlés dr. Farkas Gábor DLA építész, címzetes egyetemi tanár részére.

A Kecskemét Városért Oktatási Díjat idén Gyergyádesz Lászlóné, a Corvin Mátyás Általános Iskola tanára és Kecskésné Marthi Marianna, a Móra Ferenc Általános Iskola tagintézmény-vezetője érdemelte ki.

A Kecskemét Városért Egészségügyi Díjat dr. Kertész Gábor kézsebész, a Bács-Kiskun Megyei Kórház osztályvezető főorvosa és dr. Máttyássy Adrienn, a kórház pszichiátriai osztályának osztályvezető főorvosa veheti majd át.

A Kecskemét Ifjúságáért díjat a testület Sipos Zsoltnak, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkárának ítélte oda. Ifjúság a Közösségért díjjal ismerik el Szabados László, a Kecskeméti Református Gimnázium történelem–földrajz szakos tanára, könyvtárostanára munkáját.

Kecskemét Szociális Ügyéért díjat adományoz a közgyűlés Almási Nikolettának, a Margaréta Otthon terápiás munkatársának és Molnár Gyuláné Pusztai Ilonának, az Idősgondozó Szolgálat Margaréta utcai telephelye vezető gondozójának.

Kecskemét Közművelődésé­ért díjat érdemelt ki Lángné Nagy Mária, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. közművelődési szakmai vezetője. A Katona József-díjat Pál Attila színművésznek, a kecskeméti Katona József Színház tagjának ítélte oda a testület, a Kodály Zoltán-díjat pedig Erdei Péter karnagy, címzetes egyetemi tanár, a Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet nyugalmazott igazgatója veheti majd át.

Dr. Farkas Gábor építész kapja idén a Kecskemét Város Díszpolgára kitüntető címet
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Bozsó János-díjjal ismerte el a közgyűlés Bella Rózsa Pilinszky János-díjas grafikusművész alkotómunkáját, a Mészöly Gyula-díjat pedig Somodi Ferenc agrármérnök és családi gazdálkodó részére adományozták.

A Kecskemét Város Környezetvédelméért díjban idén dr. Pigniczki Csaba, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrkerület-vezetője részesül, a Kecskemét Felsőoktatásáért és Tudományos Életéért díjban pedig a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar Hely- és Családtörténeti Kutatóműhelye.

A Kecskemét Sportjáért díjat Ivkovics Sztojan, a magyar férfi-kosárlabdaválogatott szövetségi kapitánya, a Mercedes Benz Kosárlabda Akadémia szakmai tanácsadója kapja. Kecskemét Gazdasági Fejlődéséért díjat adományoz a testület H. Szabó Sándor, az Autoflex-Knott Kft. ügyvezető tulajdonosa részére, Kada Elek-díjat pedig Öveges László főépítész részére. Az Év Kecskeméti Mestere díjat Bocskár Sándor bádogos szakmunkás kapja, az Év Kecskeméti Rendőre elismerő címet Tarnóczy László rendőr ezredes, a Kecskeméti Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese érdemelte ki. Az Év Kecskeméti Tűzoltója Kaszap Ferenc címzetes tűzoltó törzszászlós lett, az Év Kecskeméti Városrendésze Csukás Csaba, a Kecskeméti Városrendészet közterület-felügyelője, az Év Kecskeméti Köztisztviselője pedig Novák Kornél, a városüzemeltetési osztály közmű- és közterület-fejlesztési csoport vezetője.

Ezek is érdekelhetik