Kecskemét

2019.05.16. 07:34

Csecsemő-újraélesztést is gyakorolhattak az édesanyák (galéria)

Kismamák és kisgyermekes édesanyák Riczu Norbert mentőtiszttől kaptak útmutatót a bababiztonsághoz és újraélesztéshez.

Sebestyén Hajnalka

Szerdán is több érdekes program várta Kecskeméten a Születésünnep programjai iránt érdeklődő kismamákat és kisgyermekes édesanyákat. A Katona József Könyvtár két érdekes előadásnak adott helyet. Riczu Norbert mentőtiszt a bababiztonságról, valamint a baba és gyermek elsősegélynyújtási alapokról beszélgetett az érdeklődőkkel. A rendezvény témái sokak érdeklődését felkeltették, mintegy ötven kismama és kisgyermekes anyuka és apuka hallgatta meg a mentőtisztet.

Az interaktív programon szó esett a kisgyermekek háztartási baleseteiről, az allergiákról, vérzéses balesetekről, félrenyelésről, újraélesztésről és még hosszasan sorolhatnánk a témákat, melyeket érintett a mentőtiszt előadásaiban.

Az elméleti tudnivalókat gyakorlati bemutatók tették teljessé. Két babán, egy csecsemőn és egy hároméves forma gyermekbabán mutatta be a fogásokat, a pontos tennivalókat. A rendezvény végén az anyukák maguk is kipróbálhatták az újraélesztést a babákon.

Riczu Norbert hangsúlyozta: a két óra alatt nem tud senkiből profi elsősegélynyújtót képezni, de mindenkinek mankót, magabiztosságot, irányvonalat tud nyújtani az esetleges balesetek esetére. Nagyon fontos, hogy az anyuka a körülményekhez képest higgadt maradjon, a gyermek felé nyugalmat sugározzon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában