Kecskemét

2019.05.29. 12:39

Koncerttel mondtak köszönetet az anyáknak

A Bács-Kiskun Megyei Kórház szülészet-­nőgyógyászati osztálya ajándék anyák napi koncerttel lepte meg a napokban a Hírös Agórában azokat az édesanyákat, akik az elmúlt évben adtak életet gyermeküknek a kórházban. A koncert két fő szervezője Miklós Márta vezető szülésznő és Szabóné Gehér Éva szülésznő.

Sebestyén Hajnalka

Szentpéteri Csilla kísérte zongorán Leskowsky Laura és Keskeny Márk duettjét

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Az osztály dolgozói hetek óta azon munkálkodtak, hogy örömet szerezzenek az anyukáknak, akik az elmúlt hónapokban szinte el sem mozdultak babájuk mellől. A koncertet Szentpéteri Csilla zongoraművész adta zenekarával, a műsorban fellépett még Szekeres Adrien énekesnő és a kórház gazdasági osztályán dolgozó Leskowsky Laura énekesnő, valamint a vele duettet éneklő Keskeny Márk.

A koncert ötletét az adta, hogy a kórház szülészet-­nőgyógyászati osztálya áprilisban elnyerte a Családbarát elismerést, így immár négyre nőtt a kórházon belül azon osztályok száma, amelyek országosan kiérdemelték e rangos címet. A kórház szintén idén nyerte el a Családbarát elismerést. Az anyák napi koncerttel azt a bizalmat szerették volna megköszönni az édesanyáknak, mely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy e kitüntető címet elnyerte az osztály.

Szentpéteri Csilla kísérte zongorán Leskowsky Laura és Keskeny Márk duettjét
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Az esti koncert előtt a kórházban, a szülészet-nőgyógyá­szati osztályon tett látogatást Szentpéteri Csilla és Szekeres Adrien.

Megtekintették a szülészetet, majd a nővérekkel, ápolókkal, orvosokkal közösen a főbejáratnál elültették az intézmény Születésfáját az ott világra jött gyermekek tiszteletére. Az édesanyák a szülést követően egy-egy szalagot köthetnek fel a fára gyermekük születésének emlékére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában