Szalkszentmárton

2019.04.15. 07:25

Összecsapott a tassi és a szalki képviselő-testület (galéria)

Birkát nyírtak, kakast lőttek és kopasztottak, tojásfát díszítettek szombaton a szalkszentmártoni és a tassi képviselő-testület tagjai. A művelődési házban megtartott játékos vetélkedő parázs hangulatban, a közönség hangos biztatása mellett zajlott.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

Negyedszerre küzdött meg egymással a szalkszentmártoni és a tassi képviselő-testület. Az idei esztendőben a házigazda szerepét a szalkiak töltötték be. Az első vetélkedőt az ötletgazda Tass település politikusai nyerték, rá egy évre a szalkiak bizonyultak jobbnak. Tavaly ismét a szalkiak vitték haza a vándorkupát, így az ez évi megmérettetés tétje a tassiak számára volt a nagyobb.

A családias, baráti hangulatú megmérettetést élénk érdeklődés kísérte, mindkét csapatot nagyszámú szurkolótábor, családok, barátok, ismerősök buzdították. A képviselő-testületek tagjainak vidám és vicces feladatokat kellett megoldaniuk. Az eszperente nyelvvizsgát és szellemi totót követően egyebek mellett versfaragói képességükről, kakaspucolásból, birkanyírásból, copffonásból, nyakkendő kötésből, harmatgyűjtésből kellett számot adniuk a polgármesterek vezette társaságoknak.

Hasonlóképpen az előző vetélkedőhöz, amikor is a résztvevőknek kecskét kellett fejniük, a szervezők idén is a végére tartogattuk a legnehezebbet. A csapatoknak egy összetett tojásfestési, tojásfa díszítési feladatot kellett megoldaniuk, ami sorsdöntőnek bizonyult. A házigazdák gyorsabbak és ügyesebbek voltak, így a vándorkupát immáron harmadszorra hódították el a szalkszentmártoniak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában