galéria

2019.04.26. 14:00

Négyszáz álláslehetőséggel várták a munkakeresőket Kecskeméten

Szép számmal érkeztek érdeklődők a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal által szervezett állásbörzére pénteken. A munkakeresőknek 17 vállalat közel négyszáz álláslehetőséget kínált.

Koós Kata

Fotó: Gulyás Sándor

Kígyózó sorban várták az érdeklődők a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal által szervezett állásbörze kapunyitását péntek délelőtt Kecskeméten. Sok rutinos álláskereső önéletrajzával a kezében érkezett a megyei kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályára, a Klapka utcába.

A rendezvényt Gaál József, Kecskemét alpolgármestere, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg.

– A hírek arról is szólnak, hogy már nincs akkora igény a munkavállalók iránt, mint korábban, nincs akkora fejlődési kép előttünk, de örülök, hogy ennek ellenére ide mégis 17 vállalat, cég jött el, és keresi a munkavállalókat. Azt gondolom, hogy ez még mindig nagyon szép, és aki munkát szeretne keresni és találni, bőven van lehetősége, hogy a kínált állások közül kiválassza a megfelelőt – fogalmazott, majd Cseh Tamás, a Kecskeméti Járási Hivatal hivatalvezetője köszöntötte a munkakeresőket. Elmondta: a résztvevő cégek összesen közel négyszáz álláshellyel várták az állásbörze látogatóit. A felkínált pozíciók között szerepelt többek között csomagoló, ápoló, műtőssegéd, autóbuszvezető, üzemi villanyszerelő, gépészmérnök, szoftverfejlesztő, pék, fémmegmunkáló, targoncavezető.

– Immár 25 éve tartjuk meg állásbörzénket évente két alkalommal. Minden esetben nagy érdeklődés kíséri a rendezvényeinket. A statisztikai adatok alapján az álláskeresők száma folyamatosan csökken Bács-Kiskun megyében, ugyanakkor az álláshely-kínálatokban dinamikus fejlődés tapasztalható. Mindenképpen folytatni szeretnénk ezeket a fórumokat megteremtve annak lehetőségét, hogy mind a kiállító munkáltatók, mind az álláskeresők közvetlenebb módon tudjanak egymással kapcsolatot teremteni – mondta Cseh Tamás.

A rendezvény ideje alatt az épület alagsorában munkavédelmi előadást tartott a kormányhivatal Munkaügyi és Munkavédelmi Hatósága részéről Udvarnoki Edit munkaügyi szakügyintéző a vasárnap esedékes, munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak emléknapja alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában