Szabadszállás

2019.04.15. 12:51

Négy táv közül választhattak a túrázók

Közel ötszázan vágtak neki szombaton a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub idei évi teljesítménytúrájának. Az ország különböző szegleteiből, illetve Szerbiából érkezett nevezők tizenöt, huszonöt, harmincöt, illetve ötvenöt kilométeres távok közül választhattak.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

Hatodik alkalommal rendezte meg a természet és a gyaloglás szerelmesei számára a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Turista Egyesülete Strázsa Honvéd Teljesítménytúráját. Az idei rendezvény aktualitását és „emléktúra” jellegét az adta, hogy 2004-ben, tehát 15 éve került felszámolásra Szabadszálláson a katonai helyőrség.

A túra határainkon belül egyre népszerűbb, de híre külföldre is eljutott. A szerbiai Szadakáról immáron hatodik éve érkeznek csoportok, hogy bejárják a Strázsa-túra útvonalát, amely a helyőrség volt katonai objektumait, a katonai szervezetek által használt gyakorló- és lőtereket kötik össze, érintve a környék természeti értékeit, nevezetességeit.

Az idei rendezvény része volt a CARTOGRAPHIA KUPA 2019-es és az Ötpróbával Tokióba 2019-es rendezvénysorozatának, ahol nem csak a Tokióba vágyók, a profi és amatőr természetjárók vettek részt, hanem a kunszentmiklósi járás tartalékosai, valamint a 38. Területvédelmi Zászlóalj tagjainak aktív állománya is.

A tizenöt kilométeres táv szint idejét 5, a huszonöt kilométeresét 8, a harmincöt kilométeresét 11, az ötvenöt kilométeresét 13 órában határozták meg a szervezők. A túra legfiatalabb résztvevője, a 2017-es születésű fülöpszállási Beke Tímea volt, aki babahordozóban, testvére a hét éves Beke Szilád György pedig saját lábán gyalogolta le a tizenöt kilométeres távot. A legidősebb természetbarát a hetvenhét esztendős budapesti Papp László volt, aki szintén ezen a távon indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában