lakossági tájékoztatás

2019.04.26. 13:34

Korlátozás lesz vasárnap a lajosmizsei vasútvonalon

A Magyar Honvédség tűzszerészei vasárnap hatástalanítják a budapesti Bozsik Stadionnál megtalált világháborús robbanótestet. A rendőrség a művelet idejére kiüríti és lezárja a kispesti városrészt egy meghatározott területen, amely érinti a Budapest–Lajosmizse vonalat is.

baon.hu

Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Vonatközlekedés a lezárás ideje alatt:

Az S21 jelzésű vonatok a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest, illetve Pestszentimre és Lajosmizse között közlekednek.

A Nyugati pályaudvarról a 10:18-kor, illetve a Lajosmizséről a 8:41-kor induló vonat utasainak már pótlóbuszokkal kell utazniuk Kőbánya-Kispest és Pestszentimre között.

A vonatok Kőbánya-Kispestről a Nyugati pályaudvarra várhatóan 25-30 perccel, Pestszentimre állomásról Lajosmizse felé pedig várhatóan 20-25 perccel később indulnak az eredeti menetrendhez képest – valamennyi utas átszállása után.

Fotó: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

A pótlóbuszok közlekedéséről:

A pótlóbuszok Kőbánya-Kispest és Pestszentimre között közlekednek, a 12 kilométernyi távot körülbelül 24 perc alatt teszik meg a forgalomtól függően.

Kőbánya-Kispestről a 85-ös autóbusz megállójából, a városi buszok mögül indulnak és oda is érkeznek.

Pestszentimréről a Vasút utcában, az állomás melletti kijelölt helyről indulnak és oda is érkeznek.

Az Üllői úton mindkét irányban a 93-as busz Lajosmizsei sorompó nevű megállóiban állnak meg, Pestszentimre felsőn pedig az 54-es és az 55-ös autóbusz megállóiban.

A menetrendi korlátozások várhatóan vasárnap délután három óráig lesznek érvényben, az időpont a hatósági zárás függvényében módosulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában