Kiskunfélegyháza

2019.04.20. 14:55

Kincsesládát helyeznek el Félegyháza központjában

Alapkő helyett kincsesládát helyeznek el Kiskunfélegyháza főterén, a Zöldváros beruházás egyik kiemelt helyszínén – tájékoztatta hírportálunkat az ötletgazda, dr. Faragó Zsolt.

Vajda Piroska

A város jegyzője elmondta, a város zászlójának színeibe öltöztetett kincsesládába az ilyenkor szokásos tárgyak – mint például újságok, a jelenkori képviselő-­testület névsora – mellett a félegyházi gyermekek kincseit, üzeneteit is szeretnék elhelyezni. Ehhez várják a város óvodásainak, iskolásainak ajándékait.

A szervezők arra kérik a szülőket és a pedagógusokat, hogy segítsék eljuttatni a városháza aulájában elhelyezett kincsesládába a gyermekek által felajánlott – kisméretű, legfeljebb 5-6 centiméteres – értékeket, akár csoportok, osztályok közösen készített leveleit, rajzait, fényképeit. A város jegyzője azt is elmondta, hogy a kincseket – amelyek ötven évig a föld mélyén várják majd, hogy újra a felszínre kerülve a régmúltról beszéljenek – április 26-ig lehet leadni a városházán. A kincsesláda pontos koordinátáiról minden ajándékozó kincses térképet kap ajándékba.

Dr. Faragó Zsolt hozzátette, abban bíznak, hogy öt évtized elteltével a mai ajándékozók közül lesznek, akik gyermekükkel vagy akár unokájukkal visszatérnek, hogy viszontlássák gyermekkoruk kedves emlékét. Ugyanakkor azt remélik, hogy a 21. század elvárásai szerint megépülő közösségi tereken szívesen időznek majd a félegyházi családok és magukénak érzik a megújuló Félegyházát. A megújulást és a kincsesláda elhelyezését is a félegyházi családokkal, óvodásokkal, iskolásokkal együtt szeretnék megünnepelni április 29-én, hétfőn, délután 3 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában