galéria

2019.04.26. 20:00

Felavatták a megújult ballószögi iskolát

Megszépült és korszerűsödött a ballószögi Kossuth Lajos Általános Iskola. Az avatási ünnepségén a gyerekek adtak látványos műsort.

Sebestyén Hajnalka

Fotós: Gulyás Sándor

Pénteken tartották meg Ballószögön a Kossuth Lajos Általános Iskola energetikai korszerűsítésének átadási ünnepségét. Az önkormányzat a Területi Operatív Program (TOP) támogatásával valósíthatta meg a több mint 61 millió forint értékű beruházást. A külső szigetelés mellett kicserélték a nyílászárókat és napelemeket szereltek fel.

Somogyi Lajos polgármester beszédében szólt az 1956-ban épült iskola múltjáról, majd köszönetet mondott a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatnak, hogy támogatták pályázatukat. Rideg László, a megyei önkormányzat elnöke köszöntőjében bemutatta a TOP pályázatokat, és kiemelte, Ballószög nyolc projektre mintegy 500 millió forintot nyert el. Ezekből van olyan beruházás, ami már megvalósult, és néhány még folyamatban van.

Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerület igazgatója méltatta az iskolában folyó minőségi oktatást és nevelést. Az értékteremtés mellett tudást adnak át és a gyerekek személyiségét is fejlesztik. Az iskolai felújítás duplán jó: megszépült az intézmény és a korszerűsítés eredményeképp anyagi megtakarítást is elérnek a jövőben.

Végül Péterné Fidler Elvira intézményvezető köszöntőjével konferálta fel a diákok műsorát. A gyerekek vidám műsorral prezentálták az oktatás sokszínűségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában