Baja

2019.04.04. 17:30

Ennyiért nem veszi meg a város a Hotel Sugovicát

Meghaladja a város lehetőségeit a Hotel Sugovica és a hozzá tartozó kemping megvásárlása. A tulajdonos legalább 800 millió forintot szeretne kapni a szebb időket is látott ingatlanért.

PN

Messze már az egykori fénye a Hotel Sugovicának

Forrás: Petőfi Népe

Nem reális, hogy az önkormányzat legalább nettó 800 millió forintot fizessen az egykori Sugovica Hotel és Kemping területéért. Ezzel a megállapítással számolt be Fercsák Róbert polgármester a Petőfi-szigeti ingatlanokat tulajdonló gazdasági társaság ügyvezetőjével folytatott egyeztetések legutóbbi fordulójáról.

Tavaly ősszel kereste meg a Sugovica Master 2006 Kft.-t az önkormányzat a használaton kívüli ingatlanokkal kapcsolatos vételi szándékával. Az írásos kapcsolatfelvételben 14 napon belül várt választ a város a Harsányi család érdekkörébe tartozó cégtől. A társaság nem zárkózott el az üzletkötéstől, a hotel eladását tartotta időszerűnek, november végén személyes egyeztetést kezdeményezett, a kérés ellenére sem közölt viszont irányárat. Egy hónapja a polgármester a téma kapcsán azt mondta: nem került sor további egyeztetésekre, mert csak a költségvetés elfogadásával derül ki, hogy mekkora mozgástere van a városnak.

Messze már az egykori fénye a Hotel Sugovicának
Fotó: Petőfi Népe

E havi beszámolójában közölte: Büksi János ügyvezető találkozójukon arról tájékoztatta, hogy nagyjából 17 ezer forintos négyzetméteráron hajlandó eladni az egykori Sugovica Hotel és Kempinget a kft., de elsősorban a szálloda ingatlanával kapcsolatban lehet erről beszélni. Ez a körülbelül 1,2 hektáros terület közel 200, míg a 3,5 hektáros kemping csaknem 600 millió forintos minimális vételáron kelhet el. Ez az összeg meghaladja a város lehetőségeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában