Kunszállás

2019.04.08. 12:24

Elnyerte a Kiváló Tehetségpont címet a kunszállási iskola

Két évtizedes hagyománya van az Egészségnapnak a kunszállási Tóth Pál Általános Iskolában, melyet ezúttal a napokban tartottak meg. Az iskola a közelmúltban elnyerte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet is.

Vajda Piroska

A rendezvényen élményalapú, interaktív foglalkozások keretében sajátíthatják el a gyerekek az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tudnivalókat – nyilatkozta hírportálunknak Ádámné Vereb Annamária iskolaigazgató. Elmondta, az előadásokat korosztályuknak megfelelően szervezték. Így külön programok várták az alsó és felső tagozatosokat. A kisebbek a dohányzás káros hatásairól hallhattak, játékos formában sajátíthatták el a biztonságos közlekedés szabályait, egészséges ételeket készítettek és kóstoltak, és persze sportoltak is. A felső tagozatosok haj- és bőrápolási tanácsokat kaptak, elsősegély nyújtást tanulhattak, a védőnőtől a kamaszkorral kapcsolatos értékes tanácsokat hallhattak, a sportversenyeken pedig megtapasztalhatták a mozgás örömét.

Minden évben az egészségnap egyik legnépszerűbb színfoltja a salátabár, ahol a diákok által készített egészséges ételeket kínáltak. Az iskolai egészségnap programjaiba a felnőtteket is bevonták. Az egészségbuszon különböző szűrővizsgálatokkal várták a helyieket a kecskeméti Egészségfejlesztő Iroda munkatársai.

Az igazgatónő arról is beszámolt, hogy iskolájuk a közelmúltban elnyerte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet. Az intézményben ugyanis évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a tehetséggondozásra. A szakértő bizottság három év munkáját, eredményeit vizsgálta és megállapította, hogy a tehetséggondozó programoknak köszönhetően erősödött a tanulók kitartása, a problémamegoldó- és teljesítőképessége, javult a koncentrációjuk, kreativitásuk, magabiztosabbak lettek és fejlődött a manuális tevékenységük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában