kiskőrös

2019.04.25. 14:27

Egy kiváló reumatológus nevét vette fel a kiskőrösi fürdő

A város vezetése átkeresztelte a városi gyógyvizes fürdőt, új neve: Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő. A település fürdőjének a története az 1950-es évek második felére vezethető vissza, amikor olajat kerestek Bács-Kiskun megyében. Az olaj után kutatók megdöbbenésére nem a várt eredményt hozta a fúrás.

Barta Zsolt

Mintegy ezer méter mélyről gyógyvíz tört felszínre, amiről azóta kiderült, hogy az 54 Celsius-fokos víz kiváló összetételű hévíz, melynek alábbiak az összetevői: nagy sókoncentrációjú, nátrium-kloridos, hidrogén-karbonátos, jódos-brómos hévíz, melynek flórtartalma is jelentős.

A gyógyvíz kiválóan alkalmas reumás, mozgásszervi, degeneratív és nőgyógyászati megbetegedések eredményes gyógyítására. Mindezen eredmények felkutatását és a termálvíz gyógyvízzé minősítését néhai dr. Rónaszéki Aladár reumatológus főorvosnak köszönheti a város. A Kiskőrös Városért Alapítvány kezdeményezéseként elkészült dr. Rónaszéki Aladár bronzszobra, amelynek ünnepélyes átadása május 17-én, a városi napok keretén belül történik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában