Kecskemét

2019.04.03. 18:59

A Bozsó Gyűjteményben találkoztak a megyei vállalkozók

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége megyei szervezete szerda délután tartott évértékelő gyűlést Kecskeméten. A Bozsó Gyűjteményben találkoztak a vállalkozók.

Barta Zsolt

Fotó: Bús Csaba

Weininger Richárd megyei elnöke sorolta fel azokat az eseményeket, amelyeken képviseltette magát a szervezet tavaly. Mint mondta 2192 tagot számlál a VOSZ megyei szervezete. Hangsúlyozta, hogy a szervezet megyei szolgáltató irodája nagyon sok tagot szolgált ki. Tavaly 191 Széchenyi Kártyát igényeltek itt a vállalkozók.

Az elnök beszámolója után Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke tartott érdekes előadást egy megyei kezdeményezésről. Mint mondta, ma már nem annyira a munkanélküliek közül kell kiválasztani a leendő munkatársakat, hanem az iskolapadban ülő diákokkal kell előre megegyezni. Az önkormányzat egy olyan tanulmányi szerződés rendszer támogatója, amely jelenleg a Tiszakécske, Solt, Kunszentmiklós és a Szank és a környékbeli települések munkaerő gondjait kívánja orvosolni. Kétszáz fiatal számára nyílik lehetőség havi 5000 – 50000 forintos támogatás igénylésére a tanulmányi évek során. A politikus arról is szólt, hogy a megyei Településfejlesztési Operatív Alapból 7,4 milliárdot fordítanak iparterületek kialakítására fejlesztésére. Így például a települések közül Bácsalmás 740-, Baja 454-, Bócsa 145-, Tabdi 125- Tázlár 30-, Kiskunfélegyháza 1400 vagy Kalocsa 800 millió forintnyi támogatást kap. A rendezvényen Világgazdasági és hazai gazdasági kilátások címmel tartott előadást Madár István a Portfolio netes portál vezető elemzője. Ő arról beszélt, hogy a világon válságra számítanak, de senki sem tudja, hogy ez egy enyhe recesszió lesz, vagy mély világgazdasági válság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában