Kalocsa

2019.03.21. 11:47

Több száz oldtimer motor, autó, traktor érkezik

Hivatalosan is meghirdette következő veteránjármű-kiállítását a Magyar Veterán Motorok Baráti Köre kalocsai csoportja. A lelkes oldtimerbarátok hetedik éve dolgoznak rajta, hogy mind nagyobb közönséget fogjanak meg az egyébként teljesen ingyen látogatható rendezvénynek, ami idén május 11-én lesz az Érsekkertben.

Gábor János

A motorok mellett szép számban lesznek más járművek is

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Illusztráció: Gábor János

– Kezdetben a városi majálist dobtuk fel a kiállítással, de aztán egyre nőtt a rendezvény és mi is egyre többet, egyre szebbet szerettünk volna, így lett különálló esemény – idézte fel Pusztai József főszervező. – Úgy gondolom, most eljutottunk egy olyan programig, ami az ország bármelyik bejegyzett veteránegyesületének becsületére válna – állapította meg elégedetten.

Kifejtette: a profiljuk a kezdetek óta veteránmotor-kiállítás volt, és e köré kezdtek el érkezni további oldtimer járművekkel foglalkozó csoportok. Így lettek állandó vendégei a rendezvénynek régi amerikai autókat, vagy világháborús eszközöket őrző gyűjtők. Idén tovább bővítik a palettát, ígérte, mert még több látogatót, sőt, célzottan családokat szeretnének az Érsekkertbe csábítani.

A motorok mellett szép számban lesznek más járművek is
Fotó: Illusztráció: Gábor János / Petőfi Népe

A programra eddig nem látott mennyiségű, összesen több száz jármű érkezését sikerült leszervezni: autók, amerikai autók, hazai és nemzetközi márkák veterán motorjai, II. világháborús haditechnikai eszközök, klasszikus Dutra traktorok és egy kis extraként velocipédek is megjelennek a kiállításon. Pusztai szerint a legfőbb attrakció egy ’60-as évek elején gyártott, teljesen restaurált, újszerű hatást keltő Ikarus 620-as busz lesz, ami városnéző túrákat is bonyolít majd aznap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában