Kecskemét

2019.03.23. 22:02

Százötven gyermek látását ellenőrizték Kecskeméten

Ingyenes szemszűrést szervezett csütörtökre a Kecskeméti Szent László Lions Club, ezúttal a fiatalok körében.

Hraskó István

A klub tagjai a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába települtek ki a Kuti Optika munkatársaival, és a teljes második, harmadik és hatodik évfolyam diákjának elvégezték a vizsgálatot, ami közel 140 gyermeket jelent. Sajnos nagyon indokolt volt a szűrés, mert a gyerekek egyharmadánál, 49 főnél találtak szemromlást. Ez részben a szemüvegesek nem megfelelő dioptriájából adódott, emellett több olyan tanuló is van, akik eddig nem hordtak szemüveget, de nagy szükségük lenne rá. A klub és az optika magas kedvezményt ajánl a szülőknek az osztályfőnökök bevonásával a készülő szemüvegekhez, a gyerekek egy részének új szemüvegét pedig teljesen a klub finanszírozza.

A Kecskeméti Szent László Lions Club és az iskola kapcsolata már több mint húsz évre nyúlik vissza. Az intézmény ad otthont minden évben, az idén november végén már huszonkettedik alkalommal megrendezendő SOS Lions Teremlabdarúgó Tornának, és az idén másodszor felnőtt értelmi sérültek számára szervezett Oroszlán Kupának. Az iskola pedagógusainak és dolgozóinak önkéntes, támogató munkájáért a klub jelenlegi elnöke, Kissné dr. Szabó-Kis Mária köszönő oklevelet adott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában