Dunavecse

2019.03.01. 18:26

Multifunkcionális ovis sportpályát avattak Dunavecsén

Árnyékolóval ellátott multifunkciós, műfüves gyermek sportpályával gyarapodott a dunavecsei Százszorszép Óvoda. A mini sportlétesítményt pénteken vehették birtokba a gyermekek.

Gulyás Sándor

Másfél éve újult meg a Százszorszép Óvoda I. számú tagintézménye, tornaszoba kialakítására azonban nem volt lehetőség. A megoldást az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány pályázata kínálta. Az acélváz keretes, minden oldalról hálóval körbevett, UV-sugárzástól védő árnyékolóval ellátott szabadtéri létesítményt a napokban állították fel az óvoda udvarán.

A mozgás, a sport nagyon nagy szerepet játszik a gyermekek fejlődésében, mint pszichésen, gondolkodásban, mint pedig motoros képességeik fejlesztésében. Az Ovi-Sport multifunkcionális pálya megteremti annak lehetőségét, hogy a gyermekek megismerhessék és megszerethessék a különböző sportágakat. Az új létesítménynek és a hozzátartozó focikapuknak, kosárpalánkoknak, hálóknak, bójáknak nem csak a csoportok örülhetnek, hanem az a tizennégy óvodás is, akik külön tornára járnak – mondta el az avatóünnepségen Dobos Zoltánné Csontos Edina, a Százszorszép Óvoda vezetője.

Az országban ez idáig a 323. pálya épült, Bács-Kiskun megyében a dunavecsei a tizenkettedik. Az Ovi-Foci program keretében az alapítvány az általános mozgáskultúra fejlesztése mellett kidolgozta az Ovi-Kézi, Ovi-Foci, Ovi-Tenisz, Ovi-Tollas és Ovi-Kosár oktatási programját is, hogy a gyermekek már ebben a korban minél több sportággal megismerkedjenek – fűzte hozzá Farkas Zoltán, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöki asszisztense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában