Kiskunmajsa

2019.03.29. 20:00

Minden segítségre szoruló előtt nyitva áll a majsai mentorház

Bács-Kiskun megyében nagy problémát jelent a szegénységben élő, hátrányos helyzetű, beilleszkedési nehézségekkel küzdő, nagy arányú roma népesség helyzete – hangzott el többi között a Kiskunmajsán elkészült mentorház pénteki avatóján. A gondok azonban nem csak a roma származásúaknál fordulnak elő, így a mentorház minden segítségre szoruló előtt nyitva áll.

Tapodi Kálmán

Á. Fúrús András, kiskunmajsai polgármester arról is beszélt köszöntőjében, hogy a város, lehetőségeihez mérten, mindig tett lépéseket a hátrányos helyzetű polgárainak megsegítésére.

A Szabadkai út 60. szám alatti mentorház – ami korábban egy családi ház volt – átalakítására, felújítására 8,5 millió forintot költöttek pályázati forrásból.

A mentorházban mosókonyhát, étkezőt, tanulószobát és közösségi helyiséget alakítottak ki. A rászoruló családoknak lehetősége nyílik tisztálkodásra, mosásra, szabadidős tevékenységekre, ezáltal megtanulhatják, hogy hogyan lehet és kell rendben tartani egy családi környezetet.

A program nagy hangsúlyt helyez a kisgyermekekre, ezért hétköznapokon 9:00-19:00 óráig lesz nyitva és szombat délelőtt is várja elsősorban a gyermeket, hogy életkoruknak megfelelő elfoglaltságokkal töltsék a szabadidejüket: például tanulással, kertészkedéssel, edzéssel, de lesznek kézműves foglalkozások is.

A projekt során számos tanfolyamot is indítanak és életvezetési tanácsokat is adnak a mentorok mindazoknak, akik bekapcsolódnak a programokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában