galéria

2019.03.16. 07:00

Megemlékezések és vásári forgatag várta az érdeklődőket Halason

Az Országzászló emlékműnél a nemzeti lobogó felvonásával kezdődött az ünnepi rendezvénysorozat Kiskunhalason, majd a városi filmszínházban folytatódott a megemlékezés, ahol Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai adtak ünnepi műsort.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Fülöp Róbert polgármester a 48-as hősök erkölcsi tisztaságáról beszélt a megemlékezésen, rámutatva, hogy tetteik 171 év után is példaként állítható a nemzet számára. Az ünneplők ezután átvonultak a Petőfi szoborhoz, ahol a tömeg együtt szavalta el a Nemzeti dalt, majd a város vezetői, a pártok, önkormányzati intézmények, civil szervezetek, közösségek képviselői helyezték el a koszorúikat és virágaikat. A megemlékezés résztvevői a Petőfi-szobortól a Thorma János Múzeumba vonultak át, ahol megkoszorúzták Thorma János monumentális méretű Talpra Magyar! című festményét.

Kiskunhalason sok éves hagyomány, hogy március 15-én tartják a Magyarok vásárát, ahol az ország minden részéből és a határon túli magyar lakta területekről érkeznek kézművesek, nép vásárosok, akik elhozzák portékáikat. Idén is zsúfolásig telt a piactér és környéke árusokkal, ahol a vásárt helyi hagyományőrző csoportok fellépése is színesítette a programot.

Képeink a halasi Magyarok vásárában készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában