Dávod

2019.03.01. 07:59

Márciusban megkezdődhet a csatornázás Dávodon

Tavasszal még azt remélték, hogy erre a februárra már befejeződik, most viszont abban bíznak, hogy a következő hónapban megkezdődik a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése a településen. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 250 millió forintos támogatására érdemesített fejlesztésnél a csúszás miatt megugrottak az árak, ezért most a második körös közbeszerzés lezárultát várják.

PN

– Több mint negyvenmillió forinttal lett volna drágább az eredetileg kalkuláltnál a beruházás, ezért kellett másodszor is nekifutni. Közben kiegészítő forráshoz is jutottunk, de várhatóan így is szükség lesz saját anyagi erőnkre – mondta el Hirtenberg János polgármester az év legnagyobbnak remélt projektjéről. A csatornarendszer 7,2 kilométeres szakaszára terveztek munkákat, ettől a bel- és csapadékvíz-­kártételek megelőzését remélik. Emellett az ígért falufejlesztési program lehetőségeit is latolgatják, közben az élhető település ideáját a mindennapok gyakorlatával szembesítik. Még azt is vizsgálták, hogy milyen módon működtethetnének pénzkiadó automatát. A takarékfiókok számos települést – köztük Dávodot is – sújtó bezárása miatt ugyanis sokan utazgatás helyett pénzügyi szolgáltatót váltanának. Ebben az önkormányzat minden segítséget meg kíván adni az érintetteknek, mert a település esetében is napirenden van a számlavezető lecserélése – tudtuk meg a község első emberétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában