Baja

2019.03.31. 07:00

Faludi Gábor kapta meg a Baja Város Hírnevéért díjat

Dr. Faludi Gábort Baja Város Hírnevéért díjban részesítette az Erdei László Honvéd Alezredes Alapítvány, az elismerést a városháza dísztermében vette át csütörtök délután a díjazott.

PN

A Türr-életmű megismertetésében elévülhetetlenek dr. Faludi Gábor érdemei

Forrás: Petőfi Népe

Az eseményen Ujvári Sándor, a kuratórium elnöke hangsúlyozta: Erdei László saját vagyonából hívta életre a civil, pártokhoz, politikához és hivatalokhoz nem kötődő szervezetet, hogy díjazza a város érdekében kiemelkedő tevékenységet végző személyeket. Bízik benne, hogy még sokáig tudják működtetni az alapítványt. A kizárólag magánszemélyek javaslatát figyelembe vevő eljárás során az ajánlatok a kuratórium elé kerülnek, a 2018-as felhívásra négy kezdeményezés született, ezekről döntött februári ülésén a szervezet vezetőtestülete. Noha a csaknem két évtized alatt kialakult rend szerint a polgármester, illetve megbízottja szokta átadni az elismerést, ezúttal a kuratóriumi elnök látta el ezt a feladatot, a városvezetés ugyanis nem képviseltette magát az eseményen.

A Türr-életmű megismertetésében elévülhetetlenek dr. Faludi Gábor érdemei
Fotó: Petőfi Népe

Dr. Faludi Gábor évtizedeken át a vízügyi főiskola oktatója volt, közre adta Baja és környéke vizeinek történetét. Külön kiemelendő úttörő szerepvállalása: a főiskola egyik munkacsoportjának tagjaként 1966 és 1970 között – Geiger Józseffel és Kubatov Jánossal – elmélyült kutatómunkával igyekezett összegyűjteni Türr István életművének eredeti, megjelenésekor még feltáratlan dokumentumait. Ezek a magyar gazdaság és kultúra fejlesztését szolgálták. Írásai, dolgozatai számos folyóiratban jelentek meg, a Türr-életmű megismertetésében és ápolásában elévülhetetlen érdemeket szerzett – fogalmaztak a célhoz érő ajánlók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában