Kecskemét

2019.03.08. 17:08

Cseke Péter és Bicskei Ferenc is adott vért a Törvényszéken

Cseke Péter, a Katona József Színház igazgatója idén is elfogadta a meghívást a Kecskeméti Törvényszéken tartott hagyományos bírósági véradásra.

Hraskó István

– Boldog vagyok, hogy tudok segíteni! Elképzelhető, hogy a színházban is szervezünk egyszer véradást, sok kollégám mondta, hogy szívesen részt venne – nyilatkozott gyorsan portálunknak a Katona József Színház direktora, mielőtt megszúrták volna. Cseke Péter korábban rendszeresen járt a területi vérellátó központba, mostanában pedig a bírósági véradások állandó vendége, pénteken is ott volt a Kecskeméti Törvényszéken. Nem is csoda, hiszen a törvényszék és a teátrum között igen jó a kapcsolat, a színészek évente többször „fellépnek” a bíróság dísztermében a perszimulációs versenyeken, eljátszva egy fiktív büntetőügy elképzelt, és mindig rengeteg fordulatot, vicces jelenetet hozó tárgyalását.

Cseke Péter mellett dr. Bicskei Ferenc is jelentkezett donornak. A törvényszék elnöke kérdésünkre elárulta: 1991-ig rendszeres véradó volt, majd az elmúlt pár évben újra. Fontosnak is érzi, hogy jó példával járjon elöl.

– Már egyetemista koromban is adtam vért. Emlékszem, utána mindig szendvicset kaptunk és sört. Volt, hogy az egyetemisták onnan indultak a buliba – idézte fel mosolyogva a törvényszék elnöke. Aki határozottan úgy emlékszik, hogy régen 0-pozitív vércsoportot állapítottak meg nála, aztán nemrég egy műtétnél közölték vele, hogy 0-negatív a vére. Ennek nagyon megörült, hiszen ez azt jelenti, hogy az ő vérét bárki megkaphatja (ez az egyedüli ilyen vércsoport, akinek viszont ilyen van, annak csak egy szintén 0-negatívos adhat vért).

A bírósági véradáson végül közel ötvenen vettek részt, ők a pénteket megkapták szabadnapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában