Városföld

2019.03.05. 17:03

A városföldi könyvtárban farsangoltak

Nagyszabású farsangi programot rendezett szombaton a Klubkönyvtár. A mulatság kora délután kezdődött el.

Sebestyén Hajnalka

Jelmezbe bújtak a résztvevők

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Az intézmény erre az időre kreatív bütykölő kézműves műhellyé alakult át, ahol a gyerekek sokféle farsangi álarcot készíthettek, és persze az arcfestés sem maradhatott el. Ezt követően indult a maszkabál. A résztvevők jelmezes felvonulás keretében mutatkoztak be a közönség előtt. Minden felvonuló ajándékot kapott.

A délután további részében sokan kedvet kaptak egy kis lovaskocsikázáshoz, ők a helyi lovas közösség jóvoltából kapcsolódhattak ki a szabadban és csörömpöléssel űzték el a telet.

A legkisebbekre is gondoltak: a Léghajó meseszínház előadásában farsangi bábelőadást láthattak. Utána következett a farsangi gyerekdiszkó, melynek során megkoronázták a Bálkirályfit és Bálkirálynőt.

A jó hangulatú napot végül diszkó zárta, ahol a felnőttek kapcsolódhattak ki kedvükre.

Jelmezbe bújtak a résztvevők
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

Ez a hét is tartogat fiataloknak szóló programot. Pénteken 16 órától tizedik alkalommal szervezik meg a Biliárd­maratont, 24 órán keresztül folyamatosan biliárdoznak majd a résztvevők. Ez a program minden évben hatalmas sikerrel zajlik, az aktív játékosok mellett sokan szurkolóként érkeznek a maratonra. Az éjszaka folyamán a pihenés biztosított az intézményben azon játékosoknak, akik épp nem állnak asztal mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában