BÁCS-KISKUN

2019.02.19. 19:19

Visszavonulóban van az influenzajárvány megyénkben

Múlóban van az influenzajárvány Bács-Kiskun megyében – tudtuk meg a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal közleményéből, miután a statisztikai adatok szerint a múlt héten közel feleannyian fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, mint az azt megelőző héten.

baon.hu

Forrás: Illusztráció/MTI Fotó

Fotó: Mónus Márton

A háziorvosok jelentése alapján a Bajai, a Kalocsai, a Kecskeméti és a Kiskunhalasi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályainak intézményeihez összesen 370 fő fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz február 11. és 17. között. Ez a szám a korábbi héten 735 fő volt.

Az adatok alapján megyei szinten mérsékelt az influenza aktivitás, vagyis maga az influenzajárvány is visszavonulóban van.

A Bajai Szent Rókus Kórházban január 30-tól, a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti telephelyeiben február 5-től, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházai telephelyén február 07-től, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban február 08- tól a kórházak saját hatáskörben teljes körű látogatási tilalmat rendeltek el.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti telephelyén és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban az két esetben tekintenek el a látogatási tilalomtól. Súlyos állapotú beteget az osztályvezető írásos engedélyével egy hozzátartozó látogathat, illetve apás szülések esetén akkor, ha az apa írásos igazolást hoz arról, hogy az influenza elleni védőoltást felvette és emellett a kórlapban aláírásával igazolja, hogy influenzára vagy influenzaszerű megbetegedésre utaló tünete nincs.

Nyitóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában