kecskemét

2019.02.08. 20:50

Történelmi ismereteikről adtak számot a megye szakközépiskolásai

Megyei szakgimnáziumi történelem verseny döntőjét tartották meg pénteken a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A megmérettetésen a megye három szakképzési centrumának tizennégy csapata adott számot felkészültségéről és tudásáról.

Gulyás Sándor

– A megyei történelmi verseny megrendezésének gondolata tizenöt éve fogalmazódott meg a szakgimnazista tanulókat oktató tanárok körében. A gondolat idén vált valóra. Ennek apropóját adta, hogy iskolánk ebben az évben ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, Kecskemét város pedig alapításának 650. évfordulóját, illetve százötven éve született Kandó Kálmán– tudtuk meg Dobák Dénes főszervezőtől, az iskola történelem tanárától.

Az első fordulóra harmincegy három fős csapat nevezett be, a 10-11. évfolyamos szakgimnáziumi diákoknak online kellett válaszolni az egyetemes és a magyar történelem meghatározott korszakaihoz kapcsolódó kérdésekre.

A pénteken megtartott döntő két fordulóból állt, a csapatoknak hatvan perc állt rendelkezésére, hogy kitöltsék a feladatlapjaikat. A magyar történelmi kérdések Mohácstól az 1848-as forradalomig, az egyetemesek a reformációtól az 1848-as európai forradalmak időszakáig tartó időszakot ölelték fel. A kvízfeladatok a 650 éves Kecskemét történetére vonatkoztak. Végezetül a saját maguk készítette prezentáció segítségével kellett bemutatni a diákoknak Kandó Kálmán életét és munkásságát.

Eredmények: Az első helyen az M. K. (Kecskeméti SZC Gróf Károlyi Sándor Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája), a másodikon a Trojka (Kecskeméti SZC Gróf Károlyi Sándor Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája), a harmadikon az ALFA (Kecskeméti SZC Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája) csapata végzett. Negyedik lett a Triumvirátus (Kecskeméti SZC Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma), ötödik a BBC (Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Szakgimnáziuma Szakközépiskolája), a hatodik SHREK (Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Szakgimnáziuma Szakközépiskolája) gárdája lett. A KÜNDÜK csapata (KSZC Szentgyörgyi Szakgimnázium és Szakközépiskola) a legjobb prezentációért különdíjat kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában