Bács-Kiskun

2019.02.13. 15:23

Több mint harminc kiállító képviseli megyénket a turisztikai kiállításon

Bács-Kiskun megye és Kecskemét városa lesz az idei, február 21 és 24 között, Budapesten megrendezendő Utazás Kiállítás belföldi díszvendége.

Horváth Péter

A megye értékeit mutatják be a turistáknak

Forrás: baon.hu

Fotó: Horváth Péter

A megye 25 települése és hat szervezete fogott össze azért, hogy híven közvetítse térségünk értékeit a kiállításon megforduló utazóközönség és a szakma számára. A kiállítók közös, 192 négyzetméteres, egységes arculatú standon mutatják be az egyes települések és a megye turisztikai attrakcióit. A kiállítást megelőző sajtótájékoztatót szerdán tartották Lajosmizsén, az Öreg Tanyacsárdában, ahol a programokat és a megyei társkiállítókat is bemutatták.

Rideg László, a főszervező Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke példa nélküli eseménynek nevezte azt, hogy egy egész megye legyen az Utazás Kiállítás díszvendége. Elmondta, hogy az elmúlt három évben biztosan épült fel az a bizalom és együttműködés, ami a mostani összefogáshoz vezetett. Véleménye szerint a 31 kiállító lefedi a megye turisztikai értékeinek nagy részét.

Egy tavalyi közvélemény-kutatás eredményéből kiderült, hogy a dél-alföldiek boldogságérzése megyénkben növekedett legjobban. – Itt a tendencia nagyon fontos, ezért választottuk marketing szlogennek azt, hogy „Bács-Kiskun boldoggá tesz” – mondta Rideg László és hozzátette, hogy a következő évek feladata bemutatni a turisták számára, hogy milyen tényezőktől váltak boldogabbá a helyiek.

A megye értékeit mutatják be a turistáknak
Fotó: Horváth Péter / baon.hu

Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere elmondta, hogy folyamatos az együtt gondolkodás a megyeszékhely és a többi település között, ami nem csak az idegenforgalomban jelentős, hanem a gazdaságtól a környezetvédelemig minden területen egymásra vannak utalva. Az alpolgármester bemutatta Kecskemét idegenforgalmi értékeit, kiemelve az ifjúsági turizmust.

Basky András, Lajosmizse polgármestere, Garaczi János, a Tanya Csárda tulajdonosa és Kovács Zoltán, a Bugaci Karikás Csárda tulajdonosa saját hozzáadott értéküket mutatták be és az összefogás fontosságát hangsúlyozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában