szavazási eredmény

2019.02.11. 11:27

Olvasóink hisznek a medvék jóslatában, és már alig várják a tavaszt

Legutóbbi szavazásunkon arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóinknak mi a véleménye arról, hogy a medvék a tavasz közeledtét jelezték.

baon.hu

[eweb-voting id="1737946"]

Február 2-a a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe a katolikus egyházban. Ehhez a naphoz kapcsolódik egy néphiedelem is, miszerint, ha ezen a napon szép, napsütéses idő van, és a barlangjából előbújó medve meglátja saját árnyékát, akkor hosszú tél várható. Ha azonban borult az idő, és árnyékot nem látni, a rossz idő már nem tart sokáig.

A Kecskeméti Vadaskert örvös medvéi nem látták meg árnyékukat ezen a napon, így már nem kell sokat várnunk a tavaszra a jóslat szerint.

Legutóbbi szavazásunkon éppen ezért arról kérdeztük olvasóinkat, hogy mi a véleményük arról, hogy a medvék a tél végét, vagyis a tavasz közeledtét jelezték.

A szavazók többsége (48%) szerint a mackók mindig igazat mondanak, és már alig várják a tavasz beköszöntét.

Nem sokkal kevesebb olvasónknak (33%) nincs problémája a téllel. Ők úgy vélik, hogy a tavaszi évszak előbb-utóbb úgyis beköszönt.

Kevesebben gondolják úgy (10%), hogy ez csak mese, a medvék könnyen megvesztegethetők akár mézzel, akár más fogukra való finomsággal.

Közel hasonló arányban (9%) vannak azok az olvasóink, akik nem hisznek a népi hiedelmeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában