Kiskunhalas

2019.02.17. 13:28

Négyszáz rászorulónak jutott az adományokból

Meleg gulyáslevest, tartós élelmiszert és ruhákat osztott a HIT Gyülekezete Szeretetszolgálata (HISZ) a rászorulóknak a halasi főtéren szombat délelőtt.

Pozsgai Ákos

Az újabb nagyszabású adományosztáson több mint 130 adag gulyáslevest, 140 csomag tartós élelmiszert, és mintegy 500 kg, főként télre való meleg ruhákat kaptak a rászoruló családok, egyedül élő idős emberek a helyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal együttműködve.

Kiss Mónika, a HISZ halasi vezetője elmondta, hogy a jótékonysági szervezetek többsége, főként az év végi ünnepek környékén, karácsony előtt és a két ünnep között igyekszik adományokkal segíteni a rászorulókat. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a téli hónapok végére sok családnál, kisnyugdíjasnál kimerülnek a készletek, a tartalékok elfogynak. Ezért rendszeresen februárra szervezik jótékonysági akciójukat, hogy megsegítsék a szegény sorsúakat – fogalmazott a szeretetszolgálat munkatársa.

A kiosztott ételmennyiség értéke hozzávetőleg félmillió forint, amelyet teljes egészében a HIT Gyülekezete tagjai adták össze és a ruhaadományokat is ők ajánlották fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában