Lakitelek

2019.02.12. 20:00

Lakiteleken pasztorált a gördeszkás atya

A viharos szél és a csípős hideg ellenére is sokan várták kedden Lendvai Zoltán atyát, a „gördeszkás papként” közismertté vált rédicsi plébánost Lakiteleken a gördeszka pályánál.

Vajda Piroska

Zoltán atya a Népfőiskola Alapítvány meghívására érkezett a településre, ahol gördeszkás pasztorációja ezúttal is nagy sikert aratott. Az atyát a fiatalok és az idősebbek is gyorsan a szívükbe zárták.

– Zoltán atya olyan személyiség, aki körül pezseg a levegő, akire az emberek odafigyelnek. Nemcsak azért, mert gördeszkázik, hanem mert olyan derű árad belőle, ami bennünket is megerősít – nyilatkozta hírportálunknak Lezsák Sándor országgyűlési képviselő. A gördeszka pálya után a népfőiskolán tartott előadást a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársainak, ugyanakkor a Trianon Múzeum létrehozásáról is tárgyalt a honatyával. Zoltán atyának ugyanis nagy álma, hogy nemzeti tragédiánk centenáriumára megnyisson a Trianon Múzeum Rédicsen.

– Ha valamilyen talentumot kaptunk Jézustól, azt kamatoztatni kell. Ez az ajándék, mármint a gördeszkázás, nem tart sokáig, de amíg meg tudom tenni, szeretném ezzel dicsérni Jézust és megnevettetni az embereket. Úgyis annyi szomorúság van ebben a világban, szükségünk van az örömre – mondta a baon.hu-nak Zoltán atya.

– Abban bízok, hogy egy ilyen bemutató megérinti az embereket. Lehet, hogy nem azonnal. Lehet, hogy egy év múlva, vagy öt év múlva írnak nekem, hogy találkoztunk és szeretnék, ha megesketném őket, vagy megkeresztelném a gyermekeiket. Örömmel megyek, ahová tudok, és elmondom a hitemet. Nagyon szép ebben az egészben, hogy akik távol vannak az egyháztól, azok is úgy érzik, hogy ezen a gördeszkás jeleneten keresztül, olyan arca csillant át, amit eddig nem ismertek. Ez egy új mosolya az egyháznak – hangsúlyozta a gördeszkás atya, akinek munkásságát többek között a Magyar Fiatalokért díjjal is elismerték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában