nagykőrös

2019.02.06. 21:29

Figyelnek a tanyákon egyedül élőkre

A városi rendőrkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a nehezen megközelíthető külterületeken, tanyákon élőkre – különösen az idős, egyedül élő emberekre.

PN

Ellenőrizték, hogy az idős emberek biztonsággal el tudják-e látni magukat

Forrás: Petőfi Népe

A rendőrök a közelmúltban a helyi mezőőrrel bejárták azokat az általuk ismert külterületi helyeket, ahol egyedülálló, idős emberek élnek. A rendőrök azt ellenőrizték, hogy az ott élők biztonsággal el tudják-e látni magukat korukra és egészségi állapotukra tekintettel, különös figyelemmel a hideg időjárásban jelentkező veszélyekre.

Amennyiben a visszatérő ellenőrzések során a rendőrök segítséget igénylő személlyel találkoznak, soron kívül megteszik a szükséges intézkedéseket, és jelzéssel élnek az illetékes önkormányzatok, szociális ellátást biztosító intézmények felé.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy amennyiben segítségre szoruló személyről szereznek tudomást, úgy azt haladéktalanul jelezzék a területileg illetékes rendőrségnek, vagy tegyenek bejelentést a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ellenőrizték, hogy az idős emberek biztonsággal el tudják-e látni magukat
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!