Kecskemét

2019.02.01. 07:00

Fát kaptak a rászoruló családok Kecskeméten

Csütörtök délelőtt szociális faosztásnak adott helyet a Benkó Zoltán Szabadidőközpont. Tizenkét család kapott két-két köbméter fát. A vegyes, főként nyárfa rönköket a Hírös Sport Nonprofit Kft. ajánlotta fel ingyenesen a rászorultaknak, akiket a Városi Szociális Közalapítvány választott ki.

Sebestyén Hajnalka

Az adományfát kisteherautókkal, utánfutókkal szállították el

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

– A rászorultak segítése mindig fontos feladat, örülünk, hogy ebből most a Hírös Sport Nonprofit Kft. is kiveheti részét – mondta Havas Csaba, a cég létesítmény-üzemeltetési osztályvezetője. – A hozzánk tartozó 140 hektáros területen az elöregedett, beteg fákat minden évben kivágjuk, ezeket immár negyedik alkalommal jótékony célra felajánlottuk a Városi Szociális Közalapítványnak. Természetesen a kivágott fákat folyamatosan pótoljuk – tette hozzá. A tizenkét család utánfutókkal és kisteherautókkal érkezett a helyszínre, ahol rövid idő alatt felpakolták az adományt.

Az adományfát kisteherautókkal, utánfutókkal szállították el
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

– A felajánlott fára pályázati kérelmet kellett beadniuk a rászoruló családoknak – tudtuk meg Horváth Attilánétól, a Városi Szociális Közalapítvány elnökétől. – Fontos kritérium volt, hogy a fát tudják mivel elszállítani és azt követően feldolgozni, hiszen ezek nagyobb darab farönkök, a családoknak kell majd felaprítani azokat. A kuratórium ennek tükrében választotta ki a családokat. Alapítványunk minden évben kétszer oszt tűzifát, az elmúlt évben nyolcvanmillió forint értékben tudta ezt megtenni. Bízunk benne, idén is legalább ennyi tűzifát tudunk majd kiosztani. Ehhez jönnek még hozzá a felajánlások, mint például a mostani és húsz köbmétert kapunk a Kecskeméti Városüzemeltetéstől is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában