Ágasegyháza

2019.02.27. 07:00

Az óvodai bál is jelentős közösségformáló erővel bír

A farsangi időszakban hagyományosan az egész település megmozdul egy bál erejéig, hogy tovább szépülhessen, korszerűsödhessen az ágasegyházi óvoda. A napokban megtartott rendezvényen a gyerekek, valamint az óvónők és a szülők tánccal köszönték meg a segítséget.

Sebestyén Hajnalka

Az ovisok szeptember óta készülődtek a nagy táncra

Forrás: Petőfi Népe

Az óvodának az utóbbi években nem lehetett oka panaszra. Az önkormányzat pályázati támogatás segítségével energetikailag korszerűsítette a létesítményt, és új játékelemekkel bővítette az udvart. Emellett rendszeresen hozzájárul jelentős összeggel a szükséges taneszközök, tisztálkodási eszközök, tisztító- és higiéniai eszközök beszerzéséhez, valamint karácsony előtt játékokra is biztosít pénzt.

Nagy hagyományra tekint vissza a jótékonysági óvodai bál a településen. Minden évben a befolyt összeget az intézmény további fejlesztésére fordítják. A szülői munkaközösség dönt arról, hogy abban az évben éppen mit támogatnak belőle.

A bál bevételéből tavaly a két csoportszobába beépített szekrényeket készítettek, valamint elektromos redőnyöket szereltettek fel. Az idei támogatás sorsáról még nem döntöttek, de szóba jött fedett kerékpártároló építése és a csoportszobák további fejlesztése is újabb berendezésekkel, eszközökkel.

A napokban megtartott jótékonysági esemény a retró diszkók korszakát idézte meg, az 1980-as és 1990-es évek hangulatával töltve meg a sportcsarnokot.

Az ovisok szeptember óta készülődtek a nagy táncra
Fotó: Petőfi Népe

– Ismét bebizonyosodott: az óvodáért szívesen összefognak a helybeliek, ráadásul mindezt egy fergeteges buli keretében – mesélte Szmetana Katalin óvodavezető. – Sikerült megmozgatnunk az egész falut. Kétszázhatvanan jöttek el. A táncok mellett nagy sikere volt a tombolának is, melyre rekordmennyiségű felajánlott tárgy jött össze. Nemcsak az óvónők kérésére kaptunk cégektől felajánlásokat, de nagyon sok szülő is hozzájárult a nyeremények gyarapításához, akár saját termékkel, akár más vállalkozók megkeresése által. Füredi János polgármester a tombolán kívül külön ajándékkal készült a gyerekeknek, tavaly elektromos kisautót, idén elektromos kismotort vásárolt nekik – tette hozzá.

Az idei táncokat is a retró diszkók korszaka ihlette meg. A zenei repertoár sokszínű volt, a Boney M.-től Majkáig. Mindkét koreográfiát Herczeg Zsuzsanna tánctanár állította össze, aki egész évben foglalkozik az ovisokkal. A felnőtt-táncból kivette részét az óvoda négy óvónője, Herczeg Zsuzsanna és sok-sok szülő. A táncokat közel négy hónap alatt tanulták be a résztvevők.

A szülők és óvónők együtt táncoltak az óvodai bálon
Fotó: Petőfi Népe

– Novemberben volt az első táncpróbánk – jegyezte meg Szmetana Katalin. – Vala­mennyien nagyon élveztük az órákat. Ez idő alatt a szülőkkel egy teljesen újfajta kapcsolat alakult ki közöttünk, amely túlmutat a mindennapi találkozásokon. A tánc egy igazi kis csapattá kovácsolt össze minket. Nagyon izgultunk, de úgy érzem, jól szerepeltünk – mondta büszkén az vezető óvónő.

A bál megszervezésében oroszlánrészt vállalt a szülői munkaközösség, köztük Balogh Zsoltné Béke Ágnes is. A munkájukat dicséri, hogy a közönség hajnal négyig mulatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában