Kecskemét

2019.02.14. 07:00

Ajánlott levelet vitt, és életet mentett a postás

Szabó Zoltánné Nelli nemcsak arra figyelt, hogy az ajánlott levél címzettje aláírja az ívet, a katonatelepi postáshölgynek feltűnt az idős hölgy akadozó beszéde, lassú mozgása is. Tudta, hogy azonnali cselekvésre van szükség.

Hraskó István

Szabó Zoltánné Nelli nyolc éve postás

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Hraskó István

Szabó Zoltánné Nelli nyolc éve postás, a ceglédi hölgy három éve hordja a leveleket Katonatelepen. Szeret itt dolgozni, a csendes utcákban biciklizni. A kézbesítő kis túlzással mindenkit ismer arcról a városrészben, akinek gyakran visz levelet, annak a gesztusait, mozdulatait is. Azt mondja, pont a szorosabb kapcsolat miatt vette biztosra múlt péntek reggel, hogy egy idős hölgy agyvérzést kapott.

– Ajánlott levelet vittem neki, és feltűnt a furcsa, megszokottól eltérő viselkedése. Nehezen írta le a nevét, közben sokszor vacillált. Soha korábban nem csinálta ezt. Először arra gondoltam, csak nemrég ébredt fel, de az akadozó beszéde is nagyon gyanús volt, négyszer-ötször megállt a mondat közepén és újrakezdte. Akkor már tudtam, hogy óriási a baj, agyvérzése van – idézte fel Szabóné Nelli, hozzátéve: ismeri a stroke tüneteit, mert sajnos édesapjának is volt.

A postáshölgy a vészhelyzetben megőrizte a higgadtságát. Szerencsére éppen telefonált a néni lánya, a kézbesítő így rögtön el tudta neki mondani, hogy édesanyját azonnal kórházba kell vinni. A mentők negyedóra múlva meg is érkeztek, addig a postáshölgy és a szomszédok vigyáztak a nénire. A kézbesítő odafigyelésével, helyzetfelismerésével és gyors cselekvésével vélhetően megmentette az életét. Pedig Szabóné Nelli is megijedt – de már csak később, mikor felidézte a történteket, és eltöprengett, vajon mindent jól csinált-e.

Szabó Zoltánné Nelli nyolc éve postás
Fotó: Hraskó István / Petőfi Népe

Mint megtudtuk, az idős nő még kórházban van, javult az állapota, de további kezelésre szorul. Családja nagyon hálás a postásnak tettéért. Szabóné Nelli szerényen csak azt mondja: jókor volt jó helyen. Sokan viszont úgy vélik, példamutató az általa tanúsított magatartás. A postáshölgy az elmúlt napokban annyi gratuláló üzenetet kapott ismerősöktől és ismeretlenektől, hogy egész egyszerűen lefagyott a telefonja. De nem bánja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában